Εθνική: Επιβεβαιώνει την «τρύπα» στη Γενική Αποθηκών

Οι διαδικαστικές έρευνες, καταμετρήσεις και επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους συναλλασσόμενους συνεχίζονται, ώστε να προσδιοριστεί η περιουσιακή επίπτωση της υπόθεσης και να καταλογιστούν οι ευθύνες, ενημερώνει η τράπεζα.

Εθνική: Επιβεβαιώνει την «τρύπα» στη Γενική Αποθηκών
Σε απάντηση ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μετά το σχετικό δημοσίευμα του Euro2day.gr, η Εθνική Τράπεζα επιβεβαιώνει ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ομίλου της εντόπισαν πρόσφατα περίπτωση αξιόποινης πράξης που φέρεται να τελέστηκε από πελάτη σε παράρτημα της θυγατρικής εταιρίας «Προνομιούχος Ανώνυμος Εταιρεία Γενικών Αποθηκών Ελλάδος Α.Ε.» στη Θεσσαλονίκη.

Η αντίδραση των αρμόδιων μηχανισμών του ομίλου της ΕΤΕ υπήρξε άμεση, αφού λήφθηκαν τα αναγκαία διοικητικά μέτρα και ασκήθηκαν οι ενδεδειγμένες νομικές ενέργειες προς τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Οι διαδικαστικές έρευνες, καταμετρήσεις και επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους συναλλασσόμενους συνεχίζονται, ώστε να προσδιοριστεί η περιουσιακή επίπτωση της υπόθεσης και να καταλογιστούν προσηκόντως οι αντίστοιχες ευθύνες, με βάση τις ανειλημμένες συμβατικές υποχρεώσεις εκάστου μέρους.

Υπενθυμίζεται ότι όπως αποκάλυψε το Euro2day.gr, ο έλεγχος που διενήργησε η Εθνική Τράπεζα στις Γενικές Αποθήκες έδειξε ότι έλειπαν από τις αποθήκες ποσότητες καπνού για τις οποίες είχε εκδώσει τίτλους αποθήκευσης η εταιρεία. Το τρέχον έλλειμμα υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 40 εκατ. ευρώ.

Από την υπόθεση αυτή, η γερμανική Deutsche Bank, η οποία είχε χορηγήσει δάνεια στην εμπορική εταιρία με βάση του τίτλους αποθήκευσης, ενδέχεται να γράψει ζημίες από προβλέψεις και διαγραφές δανείων, που μπορεί να προσεγγίσουν τα 40 εκατ. ευρώ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v