Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βελτιωτικές προσφορές από Fosun, Exin Partners για Εθνική Ασφαλιστική

Οι δύο «μνηστήρες» της ασφαλιστικής κατέθεσαν βελτιωτικές προσφορές. Οι πρώτες πληροφορίες και η αίσθηση ότι υπερβαίνουν τον πήχη που έχει θέσει η Εθνική. Πρόθεση της τράπεζας είναι να ανακηρυχθεί προτιμητέος επενδυτής ως το τέλος του μήνα.

Βελτιωτικές προσφορές από Fosun, Exin Partners για Εθνική Ασφαλιστική

Στη μάχη απόκτησης του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής παραμένουν, τόσο ο κινεζικός όμιλος Fosun, όσο και η κοινοπραξία Calamos- Exin Partners καθώς αμφότεροι κατέθεσαν, χθες, βελτιωτικές προσφορές.

Παρά το γεγονός ότι η Εθνική δεν σχολιάζει τις πληροφορίες, περιμένοντας την αναλυτική ενημέρωση από τους συμβούλους πώλησης (Goldman Sachs και Morgan Stanley), πηγές προσκείμενες στους δύο διεκδικητές επιβεβαιώνουν την κατάθεση βελτιωτικών προσφορών, που δεν είναι, όπως αναφέρεται, «προσχηματικές».

Αν οι παραπάνω πληροφορίες ισχύουν και δεν υπάρχουν σημαντικές αιρέσεις, η Εθνική θα βρεθεί στην ευχάριστη θέση να επιλέξει μεταξύ προσφορών, που αποτιμούν το σύνολο της ασφαλιστικής, μαζί με τη σύμβαση bancassurance, υψηλότερα από τα 750 εκατ. ευρώ, στα οποία την έχει αποτιμημένη στα βιβλία της.

Όπως έχει αποκαλύψει το Euro2day.gr  η Εθνική έχει διευκρινίσει στους διεκδικητές, που πέρασαν στην τρίτη και τελευταία φάση του διαγωνισμού, ότι οι προσφορές πρέπει να είναι δομημένες με συγκεκριμένες παραμέτρους.

Για παράδειγμα, θα πρέπει αμφότερες να αφορούν στο 75% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Ασφαλιστικής καθώς η τράπεζα αποφάσισε μεσούσης της διαδικασίας-και οι δύο μνηστήρες φαίνεται να το αποδέχονται-να διατηρήσει το 25% του μετοχικού της κεφαλαίου. Ενιαίες παράμετροι θα πρέπει να διέπουν και τις βελτιωτικές προσφορές, αναφορικά με την αποτίμηση της προτεινόμενης σύμβασης bancassurance.

Αντίστοιχα, οι δύο επικρατέστεροι μνηστήρες θα πρέπει να συμπεριλάβουν στις βελτιωτικές προσφορές τους, το αν προτίθενται ή όχι να προχωρήσουν στην πρόωρη εξόφληση των ομολογιών μειωμένης εξασφάλισης (subordinated bond), ύψους περίπου 50 εκατ. ευρώ, τις οποίες έχει εκδώσει η Εθνική Ασφαλιστική και έχει καλύψει η μητρική τράπεζα.

Εφόσον αποδειχθεί ότι οι προσφορές είναι εύκολα συγκρίσιμες πρόθεση της Εθνικής είναι να ανακηρυχθεί προτιμητέος επενδυτής ως το τέλος του τρέχοντος μήνα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v