Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποντάρει σε ανάκαμψη η Καραμολέγκος

Τι υποστήριξε η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας στα πλαίσια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της. Κινήσεις αντεπίθεσης σε μια μειούμενη αγορά. Οφέλη από την αναχρηματοδότηση του τραπεζικού δανεισμού.

Ποντάρει σε ανάκαμψη η Καραμολέγκος

«Το 2017 θα είναι μια ακόμη δύσκολη χρονιά και από την πλευρά μας χρειάζεται αγώνας και μεγαλύτερη επικέντρωση στους στόχους μας. Σχεδιάζουμε αρκετά νέα πράγματα να υλοποιήσουμε κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς. Θα υπάρξουν αλλαγές και στο μέτωπο του προϊοντικού μας μίγματος».

Αυτά δήλωσε ο Μανώλης Καραμολέγκος, διευθύνων σύμβουλος της φερώνυμης εισηγμένης στα πλαίσια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων εταιρείας, συμπληρώνοντας πως η πτώση της αγοράς συνεχίζεται και κατά το πρώτο εξάμηνο, τόσο σε όγκο, όσο κυρίως σε αξία.

«Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι ζούμε σε μια πτωχευμένη χώρα. Η αλήθεια είναι ότι φτωχοποιείται ο καταναλωτής και όλοι προσπαθούν τουλάχιστον να βελτιώσουν την ψυχολογία του. Η επιβολή συντελεστή ΦΠΑ 24% στα τρόφιμα, κάθε άλλο παρά βοηθάει», υποστήριξε ο κ. Καραμολέγκος.

Πέρα από την καθοδική πορεία της αγοράς, η εισηγμένη θα επιβαρυνθεί φέτος λογιστικά και από την «ουρά» της υπόθεσης Μαρινόπουλου (οι περυσινές σχετικές διαγραφές υποχρέωσαν την εισηγμένη σε ζημιογόνο αποτέλεσμα, έτσι ώστε φέτος να μην διανεμηθεί μέρισμα για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια).

Από την άλλη πλευρά:

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας κατά το πρώτο εξάμηνο αναμένεται να είναι υψηλότερος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό.

• Η εισηγμένη προχώρησε φέτος στην αναχρηματοδότηση του δανεισμού της (βλέπε σχετικό δημοσίευμα του Euro2day.gr), γεγονός που εκτός των άλλων περιορίζει και το κόστος χρηματοδότησης (το επιτόκιο του νέου ομολογιακού δανείου ανέρχεται σε Euribor συν 4%).

«Η αναχρηματοδότηση που πετύχαμε είναι πολύ σημαντική, γιατί μας δίνει την ευχέρεια να λειτουργούμε χωρίς το άγχος της χρηματοδότησης να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και έτσι να επικεντρωθούμε στο πώς θα κάνουμε αποτελεσματικότερα τη δουλειά μας» υποστήριξε ο κ. Καραμολέγκος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v