Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρήμα με… το τσουβάλι μοιράζει η ΕΛΤΡΑΚ

Την κάνουλα των μετρητών προς τους μετόχους της ανοίγει η ΕΛΤΡΑΚ, μοιράζοντας 1,29 ευρώ ανά μετοχή πέρα από το μέρισμα που ήδη κατέβαλε μέσα στο Σεπτέμβριο. Στις 6 Δεκεμβρίου η σχετική έκτακτη γενική συνέλευση.

Χρήμα με… το τσουβάλι μοιράζει η ΕΛΤΡΑΚ

Την ώρα που η τρέχουσα τιμή της μετοχής της ΕΛΤΡΑΚ διαπραγματεύεται κάτω από τα 2,5 ευρώ, η εισηγμένη συγκαλεί στις 6 Δεκεμβρίου έκτακτη γενική συνέλευση, κατά την οποία η διοίκηση θα προτείνει:

Πρώτον, μέρισμα ύψους ενός ευρώ ανά μετοχή (14,05 εκατ. ευρώ) από τη διανομή έκτακτων αποθεματικών που έχουν προέλθει από φορολογημένα κέρδη προηγούμενων χρήσεων και κέρδη σε νέο παρελθουσών ετών.

Και δεύτερον, την επιστροφή κεφαλαίου 0,29 ευρώ ανά μετοχή, αφού προηγουμένως προηγηθεί ισόποση αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών.

Αν συνεκτιμηθεί πως η τακτική γενική συνέλευση του Σεπτεμβρίου είχε ψηφίσει τη διανομή μερίσματος ύψους 0,1424 ευρώ ανά μετοχή (το ποσό διανεμήθηκε στο τέλος του ίδιου μήνα), τότε η συνολική φετινή χρηματική διανομή ανέρχεται στο ποσό που υπερβαίνει το 1,43 ευρώ, ή περίπου το 60% της τρέχουσας αποτίμησης της εισηγμένης!

Να σημειωθεί πως η ΕΛΤΡΑΚ δεν είχε διανείμει μετρητά κατά την διετία 2015-2016 παρά τα κερδοφόρα αποτελέσματα που σημείωνε, αρχικά λόγω της επιβολής των capital controls και στη συνέχεια εξ’ αιτίας του γενικότερου κλίματος αβεβαιότητας.

Να σημειωθεί πως η διοίκηση της εισηγμένης είχε αναφέρει από την τακτική γενική συνέλευση του Σεπτεμβρίου (βλέπε σχετικό δημοσίευμα του Euro2day.gr) ότι ««πολλά ζητήματα παραμένουν ανοιχτά, ωστόσο τα πράγματα δείχνουν να εξομαλύνονται, η δεύτερη αξιολόγηση ολοκληρώθηκε, τα επιτόκια των κρατικών ομολόγων έχουν υποχωρήσει και γενικότερα οι επιπτώσεις από τα capital controls δεν ήταν τελικά τόσο τραγικές σε σχέση με αυτές που θα μπορούσαν ενδεχομένως να ήταν».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v