Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

IBG: Αρχικό ενδιαφέρον από πέντε σχήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη πέντε σχήματα έχουν εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον για την εξαγορά της Τράπεζας, με τη σύμπραξη ομίλου Βαρδινογιάννη και Duet να συγκαταλέγεται σε αυτά. Έως το τέλος Αυγούστου η πώληση.

IBG: Αρχικό ενδιαφέρον από πέντε σχήματα

Η χθεσινή ανακοίνωση της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος (IBG) για αποχώρηση του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου κ. Θεόδωρου Θεοδώρου και η αντικατάστασή του από τον μέχρι χθες αναπληρωτή CEO κ. Μιχάλη Ανδρεάδη δεν εξέπληξε την αγορά.

Πρώτον, γιατί το συμβόλαιο συνεργασίας του κ. Θεοδώρου είχε λήξει και

δεύτερον, γιατί θεωρήθηκε από κύκλους της αγοράς πιθανόν ότι ο κ. Θεοδώρου δεν θα επιθυμούσε την ανανέωση του συμβολαίου του, λίγους μόνο μήνες πριν τη σχεδιαζόμενη πώληση της Τράπεζας σε τρίτους.

Όπως έχει ήδη δημοσιεύσει το Euro2day.gr, ο γνωστός οίκος Ernst & Young (EY) έχει αναλάβει σύμβουλος πώλησης των τριών περιουσιακών στοιχείων της πρώην Λαϊκής Τράπεζας στη χώρα μας, δηλαδή της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος (IBG), της Laiki Factors και της CPB ΑΕΔΑΚ.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ήδη γύρω στα πέντε ενδιαφερόμενα σχήματα έχουν εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον για την IBG και έντονη είναι η φημολογία πως σ’ αυτά συγκαταλέγεται και εκείνο που εξαγόρασε τη θυγατρική της Λαϊκής Τράπεζας στη Ρουμανία, δηλαδή η σύμπραξη του ομίλου Βαρδινογιάννη με το βρετανικό fund Duet.

Όπως λέγεται, ο σύμβουλος πώλησης θα έχει επαφές με «στοχευμένους επενδυτές», έτσι ώστε οι όποιες τελικές προσφορές να έχουν κατατεθεί γύρω στα τέλη Μαρτίου και η ολοκλήρωση της πώλησης να λάβει χώρα πριν εκπνεύσει ο Αύγουστος.

Είναι προφανές ότι ο νέος αγοραστής θα πρέπει να λάβει έγκριση και από την Τράπεζα της Ελλάδος, που αποτελεί και την Εποπτική Αρχή της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v