Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 16 2018

Οι πρώτες «κρούσεις» για IBG και το μεγάλο φαβορί για Skroutz.gr

Οι πρώτες «κρούσεις» για IBG και το μεγάλο φαβορί για Skroutz.gr

IBG: Όλα δείχνουν πως μέσα στο 2018 θα δούμε την πώληση των θυγατρικών της πρώην Λαϊκής Τράπεζας στη χώρα μας και ειδικότερα των εταιρειών Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος (IBG), Laiki Factors και CPB ΑΕΔΑΚ.

Η κυπριακή πλευρά υπέγραψε τελικά στα τέλη του 2017 την οριστική σύμβαση με την οποία ορίζεται η EY (Ernst Young) ως σύμβουλος πώλησης.

Και πληροφορούμαστε πως αρκετοί υποψήφιοι έχουν ήδη «χτυπήσει την πόρτα» του γνωστού οίκου, προκειμένου να εκδηλώσουν άτυπα το αρχικό τους ενδιαφέρον για την Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος.

Η IBG δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα επισφαλών δανείων, έχει άριστη ρευστότητα και φυσικά διαθέτει τραπεζική άδεια, όταν η ΤτΕ δεν δείχνει διατεθειμένη να εκδώσει νέες άδειες στο ορατό τουλάχιστον μέλλον.

 

SKROUTZ.GR: Προς το 100% -βάζοντας τέρμα στην πιθανότητα του 50%-50% και στην αλλαγή μετόχου- οδεύει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η διαδικασία πώλησης του ενεχυριασμένου ποσοστού που κατέχει η εισηγμένη Dionic στην εταιρία skroutz.gr.

Οι ίδιες πληροφορίες ξεκαθαρίζουν πως οι δεσμευτικές προσφορές που κατατέθηκαν στις 27 Δεκεμβρίου (όπως είχε γράψει το Euro2day.gr) ήταν και οι τελευταίες, και απομένει πλέον η ολοκλήρωση της διαδικασίας, πιθανότατα και εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

To τίμημα για το 50% της εταιρίας «τερμάτισε» στα 10 εκατ. ευρώ, με τους ιδρυτές Β. Δήμου, Γ. Αυγουστίδη και Γιώργο Χατζηγεωργίου (οι οποίοι διαθέτουν ούτως ή άλλως δικαίωμα πρώτης άρνησης) να «αντικρίζουν» τις αντιπροσφορές, έχοντας επίσης εξασφαλισμένη τραπεζική χρηματοδότηση για την εξαγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v