Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Exin: Ζητά κι άλλο χρόνο για να βρει επενδυτές

Ο πλειοδότης για την αγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής ενημέρωσε την ΤτΕ ότι θα καταθέσει πλήρη φάκελο μαζί με τους βασικούς επενδυτές στις 21 Φεβρουαρίου. Άφαντη η PIMCO.

Exin: Ζητά κι άλλο χρόνο για να βρει επενδυτές

Πρόσθετο χρόνο 22 ημερών για να ολοκληρώσει το σχήμα των βασικών επενδυτών που θα χρηματοδοτήσουν την εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής χρειάζεται η Exin, σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση που διενήργησε στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ειδικότερα, η εταιρεία που πλειοδότησε στον διαγωνισμό πώλησης του 75% της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της χώρας δήλωσε στην ΤτΕ ότι θα είναι σε θέση να καταθέσει πλήρη φάκελο στις 21 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για άλλη μια παράταση από πλευράς Exin από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η J. Calamos Asset Management γνωστοποίησε την απόφασή της να μη βάλει τα λεφτά τα οποία είχε δεσμευτεί αρχικά στην απόκτηση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Το τελευταίο ορόσημο που είχε θέσει η Exin για κατάθεση πλήρους φακέλου ως τα τέλη Ιανουαρίου παρήλθε άπραγο καθώς η εταιρεία με επιστολή της ενημέρωσε την TτE ότι συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με δυνητικούς επενδυτές.

Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ή ανεπίσημη αναφορά για την πορεία των συζητήσεων με την PIMCO. Το Euro2day.gr απευθύνθηκε πρόσφατα στην PIMCO, θέτοντας το ερώτημα αν διενεργήθηκε σύγκληση της επενδυτικής επιτροπής στις 29 Ιανουαρίου, με θέμα την επένδυση στην Εθνική Ασφαλιστική μέσω της Exin. Η απάντηση της εταιρείας περιορίστηκε στο «ουδέν σχόλιο».

Σημειώνεται ότι η Exin Group εξέδωσε χθες το μεσημέρι ανακοίνωση στην εταιρική της ιστοσελίδα, στην οποία αναφέρεται ότι υπέβαλε στην Τράπεζα της Ελλάδος τα επιπλέον στοιχεία, τα οποία ζητήθηκαν για να συμπληρωθεί ο φάκελος που υποβλήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2018.

«Η διοίκηση και οι επενδυτές παραμένουν όπως πάντα προσηλωμένοι στην ολοκλήρωση της απόκτησης της Εθνικής Ασφαλιστικής. Παραμένουμε απρόσκοπτα διαθέσιμοι και συνεχώς συνεργαζόμαστε για την ολοκλήρωση της συναλλαγής το νωρίτερο δυνατόν και πριν από την τελική προθεσμία»

Θέλει δύο μήνες για το fit&proper η TτE

Τα επιπλέον στοιχεία, που κατέθεσε η Exin, περιορίζονταν στην επιστολή, με την οποία ζητά χρόνο ως τις 21 Φεβρουαρίου καθώς και σε κάποιες μικρής σημασίας επικαιροποιήσεις στον φάκελο. Το μετοχολόγιο, προκειμένου η TτE να ελέγξει το fit and proper των βασικών επενδυτών για το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, δεν έχει κατατεθεί.

Όπως έχει γράψει το Euro2day.gr, αν η TτE θέλει δύο μήνες για να ελέγξει έναν πλήρη φάκελο, και αυτός κατατεθεί στις 21 Φεβρουαρίου, η έγκριση θα απαιτήσει χρόνο ως τα τέλη Απριλίου, ενώ θα πρέπει να ακολουθήσει η συναλλαγή.

Για να προλάβει η συναλλαγή να συνυπολογισθεί στη διαδικασία εποπτικής αξιολόγησης (SREP), που θα ακολουθήσει το stress test, θα πρέπει να διενεργηθεί ως τις αρχές Μαΐου. Πρόκειται πλέον για ένα χρονοδιάγραμμα που δείχνει εξαιρετικά σφικτό.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v