Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρέφει τους μετόχους η Κανάκης

Η χθεσινή ανακοίνωση για επικείμενη επιστροφή κεφαλαίου 0,28 ευρώ ανά μετοχή, αποτελεί τη συνέχεια μιας μακρόχρονης πολιτικής για γενναίες χρηματικές διανομές προς τους μακροπρόθεσμους επενδυτές του τίτλου. Αναλυτικός πίνακας.

Τρέφει τους μετόχους η Κανάκης

Την πρόθεσή της να προχωρήσει σε επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,28 ευρώ ανά μετοχή ανακοίνωσε χθες η διοίκηση της εταιρείας εμπορίας ειδών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής Στέλιος Κανάκης, συνεχίζοντας την πολιτική ικανοποιητικών χρηματικών διανομών προς τους μετόχους της.

Ειδικότερα, το ποσό των 0,28 ευρώ οδηγεί σε μια απόδοση 7,8% επί της τρέχουσας τιμής του τίτλου (χθεσινό κλείσιμο στα 3,60 ευρώ) και 20,6% επί της τιμής (1,362 ευρώ) που είχε η μετοχή πριν από μια πενταετία!

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από το 2004 που η εταιρεία εισήλθε στο ΧΑ, μόνο μια χρονιά (το 2012 λόγω των γνωστών συνθηκών γενικότερης αβεβαιότητας) δεν είχε στείλει τους μετόχους της στο ταμείο, ενώ σωρευτικά (μέσω μερισμάτων και επιστροφών κεφαλαίου) έχει μοιράσει 1,4 ευρώ ανά μετοχή, ή 12,6 εκατ. ευρώ (τρέχουσα κεφαλαιοποίηση στα 27 εκατ. ευρώ).

Στον παρατιθέμενο πίνακα, αναφέρονται οι κατ’ έτος χρηματικές διανομές της εταιρείας.

H εισηγμένη κόντρα στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης καταφέρνει χρόνο με το χρόνο να αυξάνει σταδιακά τις επιδόσεις της, έχοντας παράλληλα μηδενικό τραπεζικό δανεισμό.

Έτσι, το 2017 έκλεισε για την Κανάκης με αύξηση πωλήσεων (από τα 18,5 στα 19,7 εκατ. ευρώ), EBITDA (από τα 3,05 στα 3,12 εκατ. ευρώ) και καθαρών κερδών (από τα 2,09 στα 2,198 εκατ. ευρώ). Οι τραπεζικές υποχρεώσεις ήταν μηδενικές, την ώρα που στο ταμείο βρίσκονταν 7,65 εκατ. ευρώ.

* Τα συνολικά ποσά αφορούν στα μερίσματα που έχει δώσει η εταιρία από το 2004. Ο αναλυτικός πίνακας με τις κατ’ έτος χρηματικές διανομές της Κανάκης, δημοσιεύεται και στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v