Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Motor Oil: Μέρισμα 1,3 ευρώ ενέκρινε η ΓΣ

Ο πρόεδρος του ομίλου Β. Βαρδινογιάννης αναφέρθηκε στη ΓΣ στην ανάγκη που υπάρχει για βοήθεια των συνανθρώπων μας. Από την πλευρά του, ο Π. Τζανετάκης τόνισε πως το 2018 αναμένεται να είναι καλό έτος για τον όμιλο.

Motor Oil: Μέρισμα 1,3 ευρώ ενέκρινε η ΓΣ

Tη διανομή συνολικού μερίσματος 1,30 ευρώ ανά μετοχή (το 0,30 ευρώ έχει ήδη διανεμηθεί μέσω προμερίσματος) αποφάσισε η σημερινή ΓΣ της Motor Oil, η οποία εκτός των άλλων ενέκρινε:

- Τη διανομή ποσού έως 10,6 εκατ. ευρώ από τα κέρδη σε μέλη του ΔΣ και προσωπικού (1.300 άτομα) ως ανταμοιβή για τη συνεισφορά στα εξαιρετικά περσινά αποτελέσματα.

- Την παύση του περσινού προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών (δεν έγινε καμία αγορά) και την εκκίνηση νέου προγράμματος έως 5 εκατ. τεμαχίων για δύο έτη σε εύρος τιμών από 8 έως 18 ευρώ.

Αναφερόμενος στη φετινή πορεία της εισηγμένης, ο αναπληρωτής CEO Π. Τζανετάκης μίλησε για συμπιεσμένο περιθώριο διύλισης κατά το α' τρίμηνο και για υψηλότερο στο β' τρίμηνο.

«Η φετινή χρονιά δεν θα φτάσει τα μεγέθη της περσινής, αλλά αναμένεται να είναι μια επίσης καλή χρονιά» ανέφερε χαρακτηριστικά, με την επισήμανση ότι η μεγάλη μείωση καθαρού δανεισμού και η αναχρηματοδότηση των δανείων με χαμηλότερα επιτόκια έχουν ρίξει δραστικά το κόστος χρηματοδότησης.

Σημειώνεται πως το 2017 ήταν έτος ιστορικού ρεκόρ για τον όμιλο Μotor Oil σε ό,τι αφορά τον όγκο πωλήσεων, το ύψος την παραγωγής και της τελικής κερδοφορίας.

Σε μήνυμά του ο Πρόεδρος και CEO του ομίλου Βαρδής Βαρδινογιάννης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και στην ανάγκη που υπάρχει για βοήθεια των συνανθρώπων μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v