Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύμφωνο Συνεργασίας της Motor Oil με το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»

Στόχος η σύμπραξη σε νέα πεδία αναδυόμενων τεχνολογιών, την ενίσχυση της καινοτομίας αλλά και την ενίσχυση ασφάλειας στα θέματα κρίσιμων υποδομών.

Σύμφωνο Συνεργασίας της Motor Oil με το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»

Ο Όμιλος Motor Oil και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας, με στόχο τη σύμπραξη σε νέα πεδία αναδυόμενων τεχνολογιών, την ενίσχυση της καινοτομίας αλλά και την ενίσχυση ασφάλειας στα θέματα κρίσιμων υποδομών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Με την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Motor Oil και του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», επιβεβαιώνεται η σημασία της αξιοποίησης της επιστημονικής γνώσης και εμπειρίας στη διαρκή αναζήτηση καινοτόμων λύσεων, καθώς και η σύνδεσή της με την επιχειρηματικότητα και τη βιομηχανία. 

Η τελετή της υπογραφής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Μαρτίου στην έδρα του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» στην Αγία Παρασκευή, παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης  κ. Μάξιμου Σενετάκη, του Διευθυντή και Προέδρου ΔΣ του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» κ. Γιώργου Νούνεση και του Γενικού Διευθυντή Πληροφορικής του Ομίλου Motor Oil κ. Νίκου Γιαννακάκη. 

Η συμφωνία αυτή αποτελεί επιστέγασμα και επιβεβαίωση της διαχρονικής συνεργασίας του Ομίλου Motor Oil με επιστημονικούς φορείς που προάγουν την έρευνα και την καινοτομία στην Ελλάδα, ενώ ακολουθεί την ευρωπαϊκή επιδίωξη παραγωγικής σύνδεσης της ερευνητικής κοινότητας με την επιχειρηματικότητα και τη βιομηχανία, με σκοπό τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την παραγωγή προστιθέμενης αξίας για την οικονομία αλλά και την ενίσχυση ασφάλειας στις κρίσιμες υποδομές.

Το πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ Motor Oil και «Δημόκριτου» περιλαμβάνει την επέκταση υλοποίησης ερευνητικών δραστηριοτήτων σε νέα πεδία αναδυόμενων τεχνολογιών, σε τομείς όπως:

  1. Ενέργεια και Κυκλική Οικονομία
  2. Ψηφιακός Μετασχηματισμός
  3. Cybersecurity
  4. AI εφαρμογές
  5. ICT λύσεις
  6. Cloud/Edge/IoT/HPC

 Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Μάξιμος Σενετάκης, δήλωσε: «Με χαρά παρίσταμαι στην επισφράγιση της συμφωνίας του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών Δημόκριτος με τον Όμιλο Motor Oil. Το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος αποτελεί την ναυαρχίδα της Καινοτομίας στη χώρα μας όπου δεκάδες ερευνητικές ομάδες δίνουν σάρκα και οστά σε επιχειρηματικές ιδέες ενώ η Motor Oil παραμένει διαχρονικά συνεπής αρωγός της Έρευνας και της Καινοτομίας στη χώρα μας, στηρίζοντας ερευνητικά projects υψηλής προστιθέμενης αξίας. Στο Υπουργείο Ανάπτυξης θα προκηρύξουμε σύντομα τον νέο κύκλο του Ερευνώ-Καινοτομώ, ένα πρόγραμμα που διασυνδέει τις επιχειρήσεις με τα ερευνητικά κέντρα με στόχο το αποτέλεσμα της έρευνας να αποτελέσει μετρήσιμο προϊόν για την Οικονομία».

Ο κ. Νίκος Γιαννακάκης, Γενικός Διευθυντής Πληροφορικής του Ομίλου Motor Oil δήλωσε σχετικά: «Σήμερα επισφραγίζεται η συνεργασία του Ομίλου Motor Oil με έναν από τους σημαντικότερους πυρήνες ιδεών, έρευνας, συνεργατικότητας και καινοτομίας στην Ελλάδα. Η εμβάθυνση της σχέσης μας με το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια αξιοποίησης της επιστημονικής γνώσης και εμπειρίας για την εφαρμογή καινοτόμων λύσεων σε διάφορα στάδια βιομηχανικής παραγωγής και εμπορικής δραστηριότητας. Είμαστε πεπεισμένοι, ότι με αυτή τη συνεργασία, θα συμβάλουμε στην αξιοποίηση της καινοτομίας στη βιομηχανία και την παραγωγή, δημιουργώντας ευκαιρίες και όραμα για τη νέα γενιά αλλά και συνεισφέροντας στην ενίσχυση της ασφάλειας των κρίσιμων υποδομών της χώρας μας».

Ο κ. Γεώργιος Νούνεσης, Διευθυντής και Πρόεδρος ΔΣ του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», δήλωσε: «O Δημόκριτος πρωτοπορεί στην ανάπτυξη ανταγωνιστικού ερευνητικού οικοσυστήματος με  κεντρική στρατηγική προτεραιότητα την καινοτομία, την υποστήριξη της deep-tech νεοφυούς επιχειρηματικότητας και την προσέλκυση διεθνών επενδύσεων στην έρευνα, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός αναπτυξιακού προτύπου  κοινωνικά, οικονομικά  και περιβαλλοντικά βιώσιμου. Η συνεργασία μας με τον Όμιλο Motor Oil σε νέα πεδία αναδυόμενων τεχνολογιών, θα ενισχύσει τη μεταφορά και τη διάχυση καινοτόμων τεχνολογιών και ιδιαίτερα διττής-χρήσης σε σημαντικούς τομείς για την εθνική οικονομία και την άμυνα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v