Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αηδώνης εναντίον Παραστατίδη και Βουδούρη

«Σκουλήκια» και «τυφλοπόντικες» χαρακτήρισε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χρήστος Αηδόνης, τον Οδυσσέα Βουδούρη και τον Θεόδωρο Παραστατίδη

Αηδώνης εναντίον Παραστατίδη και Βουδούρη

«Σκουλήκια» και «τυφλοπόντικες» χαρακτήρισε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χρήστος Αηδόνης, τον Οδυσσέα Βουδούρη και τον Θεόδωρο Παραστατίδη, που είχαν θεωρήσει σε χθεσινή τους δήλωση, δεδομένη την επιχείρηση εξαγοράς ψήφων για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκ μέρους της κυβέρνησης.

Όντας ο ένας από τους ανεξάρτητους βουλευτές που είχαν υπερψηφίσει την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, παρότι είχαν καταψηφίσει πριν από λίγες εβδομάδες τον προϋπολογισμό, ο κ. Αηδόνης δήλωσε στην ομιλία του πως νοιώθει οργή για τους "λασπολόγους" κ.κ. Βουδούρη και Παραστατίδη, τους οποίους "δεν θεωρεί πλέον συναδέλφους". Ο βουλευτής ωστόσο, καταφέρθηκε εμμέσως και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποιώντας πως "εκείνοι που συνέβαλαν στη μεταμόρφωση του πολιτικού πεδίου σε βούρκο, εκείνοι θα κληθούν και να ζήσουν μέσα σ' αυτόν".

"Με την επιχειρηματολογία των αργυρώνητων, των κουμπαράδων και των αποστατών, διαμόρφωσαν το πολιτικό σκηνικό. Εύχομαι η άθλια κωμωδία να μην εξελιχθεί στη μεγαλύτερη τραγωδία για τη χώρα" ανέφερε ο κ. Αηδόνης. Στο επιχείρημα που είχε αναφέρει ο Αλέξης Τσίπας, στην πρόσφατη ομιλία του στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, πως είναι αντιφατικό να μην ψηφίζεις τον Προϋπολογισμό και να ψηφίζεις για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Αηδόνης απάντησε πως "αν είμαι εγώ αντιφατικός, είναι και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία".

"Από τις αρχές Οκτωβρίου, πριν ξεκινήσει η προεδρολογία, τόνισα πως η χώρα δεν θέλει εκλογές και πως δεν πρέπει να πάμε σε εκλογές με αφορμή την εκλογή Προέδρου. Τόνισα πως δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία της συνταγματικής αναθεώρησης. Στάθηκα αντίθετος σε κυβερνητικές πολιτικές που βάθυναν την ύφεση και καταψήφισα τον Προϋπολογισμό. Ξέχασα όμως πως αυτές μου οι απόψεις έπρεπε να τύχουν της έγκρισης των ιεροεξεταστών. Η αθλιότητα θα τους ακολουθεί πάντα. Δεν τόλμησα να ζητήσω νέο διαβατήριο και να περάσω απ' την κολυμβήθρα του Σιλωάμ" σάρκασε ο κ. Αηδόνης.

Τέλος, ο βουλευτής τόνισε πως η χώρα χρειάζεται "αρραγές εσωτερικό μέτωπο, συναίνεση και συνεννόηση" και πως "δεν μπορεί να χαθεί πολύτιμος χρόνος, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις και κανείς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις μόνος του. Δεν πιστεύω στη δημαγωγία και τον λαϊκισμό που συνεχίζουν να είναι κυρίαρχες στην πολιτική και συνθλίβουν τα πάντα. Δεν με ενδιαφέρουν τα πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης κανενός" κατέληξε ο κ. Αηδόνης, εμφανώς φορτισμένος. Κατερχόμενος δε από το βήμα, προειδοποίησε εκτός μικροφώνου: "Να προσέξουν αυτές τις μέρες. Να μην κυκλοφορούν γιατί είμαι από πολύ καλό χωριό...".

Απαντώντας αργότερα στον κ. Αηδόνη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τσουκαλάς, επισήμανε πως "είναι άλλο πράγμα η συναισθηματική φόρτιση και άλλο πράγμα το τι γίνεται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το πώς ο κάθε συνάδελφος αντιλαμβάνεται την έξοδο απ' την κρίση".

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, "το ερώτημα είναι, συναίνεση σε τι και με ποιον. Δεν θα γίνουμε το άλλοθι για μια παραπαίουσα κυβέρνηση, προκειμένου να φέρει στον ελληνικό λαό ένα ακόμα μνημόνιο" παρατήρησε ο κ. Τσουκαλάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v