«Κανένα ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΚΚΕ με ΛΑΕ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ»

«Δεν υπάρχει περίπτωση να διαμορφωθεί τέτοιο μπλοκ δυνάμεων, γιατί ακριβώς τα προγράμματά μας και οι στρατηγικές μας διαφέρουν όσο η μέρα με τη νύχτα», είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

  • Real.gr
«Κανένα ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΚΚΕ με ΛΑΕ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ»
Απέρριψε κάθε ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΚΚΕ με τη Λαϊκή Ενότητα και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είπε από τη Μεγαλόπολη ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να διαμορφωθεί τέτοιο μπλοκ δυνάμεων, γιατί ακριβώς τα προγράμματά μας και οι στρατηγικές μας διαφέρουν όσο η μέρα με τη νύχτα», ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και πρόσθεσε:

«Τι νόημα θα είχε μια τέτοια συνεργασία; Να εκσυγχρονίσουν και να κάνουν ένα πιο ανθρώπινο αντικαπιταλιστικό σύστημα, το οποίο δεν γίνεται, ενώ η Ελλάδα έχει ανάγκη από ρήξεις και ανατροπές σε επίπεδο οικονομίας και εξουσίας. Ανατροπή, δηλαδή, του συγκεκριμένου συστήματος και έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σ' αυτά λοιπόν τα ζητήματα, δεν υπάρχει καμιά συμφωνία, άρα δεν μπορεί να υπάρξει κοινή στρατηγική μαζί τους».

Αναφορικά με τη δήλωση του Μανώλη Γλέζου που καλούσε τους αριστερούς πολίτες να ψηφίσουν Λαϊκή Ενότητα ή ΚΚΕ, ο κ. Καραθανασόπουλος δεν θέλησε να κάνει κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο, παρά ταύτα σημείωσε ότι ο Μανώλης Γλέζος έχει μια συγκεκριμένη ιστορική διαδρομή και επεσήμανε ότι, υπάρχουν παράγοντες και προσωπικότητες που λένε ότι πρέπει να στηριχτεί το ΚΚΕ, λόγω της έντιμης στάσης που έχει κρατήσει και είναι άποψη την οποία ενστερνίζονται και πιο πλατιά λαϊκά στρώματα.

Το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, για τη μεγάλη συγκυβέρνηση που ζητά ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογράμμισε ότι αυτή θα οδηγήσει σε μια δύναμη πυρός τέτοια, ώστε να εφαρμοστούν τα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα που περιέχονται στο τρίτο μνημόνιο, που από κοινού ψήφισαν.

«Το ζητούμενο», τόνισε, «είναι, ως απάντηση σ' αυτή την πρόθεση της ΝΔ, ο λαός με την ψήφο του, να τους δυσκολέψει και να καταστήσει πολύ ισχυρό το αντίπαλο δέος. Δηλαδή, να δώσει δύναμη στη δύναμή του, να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων, μέσα από την ισχυροποίηση του ΚΚΕ».

Τέλος, ο ίδιος δήλωσε ότι οι εξελίξεις στη ΔΕΗ με τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, με τους εργαζόμενους πολλαπλών ταχυτήτων μέσα στην Επιχείρηση και συνολικά η απελευθέρωση της αγοράς, «οδηγεί σε μια μικρή ΔΕΗ κι αυτό έχει και θα έχει στο μέλλον, τεράστιες επιπτώσεις και στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης, μα πάνω απ' όλα θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στο λαϊκό εισόδημα και τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος θα συνεχίζουν να τραβούν την ανηφόρα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v