Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Μετά τις εκλογές θα υπάρξει κυβέρνηση

Κυβέρνηση θα υπάρξει. Παρά φύσιν κυβέρνηση δεν θα υπάρξει, είπε στο ντιμπέιτ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Real.gr
Τσίπρας: Μετά τις εκλογές θα υπάρξει κυβέρνηση
Κυβέρνηση θα υπάρξει. Παρά φύσιν κυβέρνηση δεν θα υπάρξει, είπε στο ντιμπέιτ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα υπάρξει κυβέρνηση στον τόπο και διεκδικώ την πλειοψηφία στην επόμενη βουλή. Θα σεβαστώ το αποτέλεσμα και θα προσπαθήσω να δημιουργήσω τις ευρύτερες συναινέσεις. Κυβέρνηση θα υπάρξει. Παρά φύσιν κυβέρνηση δεν θα υπάρξει», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Θα υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ. Η προοπτική σταθερότητας θα εξασφαλιστεί με την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ.», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε ότι «οι άλλοι επέλεξαν να πάνε Νομισματοκοπείο».

«Το πρόβλημα μας με τον κ. Μεϊμαράκη και τη ΝΔ δεν είναι μόνο ότι είπε άχρηστους τους δημοσίους υπαλλήλους που επαναπροσλήφθηκαν. Το κόμμα του κ. Μεϊμαράκη έλεγε ότι το χρέος είναι βιώσιμο. Πως θα επαναδιαπραγματευθείς το χρέος όταν πιστεύεις ότι είναι βιώσιμο;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.



«Ο κ. Μεϊμαράκης δεν θα συγκρουστεί με την διαπλοκή»

«Ξέρω ότι είναι επιθυμία της ίδιας της διαπλοκής να με πάρουν στην αγκαλιά τους αλλά δεν θα τα καταφέρουν. Διεκδικώ την ψήφο του ελληνικού λαού με όραμα και πρόγραμμα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Τις μάχες θα τις δώσουμε με πολιτική στάση. Σε αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση κάποιοι βλέπουν ότι δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν με επιχειρήματα προσπαθούν να προλάβουν το αποτέλεσμα των εκλογών. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει δείγματα γραφής. Όχι μόνο επαναδιαπραγματεύθηκε αλλά πήρε φιλολαϊκά μέτρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κοντά στην κυβερνητική πλειοψηφία».

«Ο καθένας έχει μία διαδρομή και όλοι κρινόμαστε από τον ελληνικό λαό. Ο κ. Μεϊμαράκης εκπροσωπεί ένα κόμμα που 40 χρόνια τώρα κυβερνούσε τη χώρα και μάλιστα αυτοδύναμα. Φόρτωσε στη χώρα και τον ελληνικό λαό ανεργία, βάρη και ένα σύστημα διαπλοκής που όλοι το γνωρίζουμε. Δεν έχω την άποψη ότι ο κ. Μεϊμαράκης θα συγκρουστεί με αυτό το σύστημα», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ερώτηση σε Μεϊμαράκη: Θα συγκρουστείτε με την διαπλοκή;

«Σας ακούσω να απαριθμείτε τα πόσα σημαντικά έχει κάνει η παράταξη σας για να χτυπήσει την διαφθορά και τη διαπλοκή. Ποια ήταν τα κόμματα σε αυτό τον τόπου που έπαιρναν τ0 3% από τα μαύρα ταμεία της Siemens. Οι υποθέσεις φοροδιαφυγής ελέγχθηκαν επί κυβέρνησης ΝΔ; Εμείς κάνουμε μεγάλη προσπάθεια. Βγήκε ο Φαλτσιανί και είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε δρόμο και ελπίζω να συνεχιστεί αυτό», είπε σε παρέμβαση-ερώτηση στον πρόεδρο της ΝΔ, ο Αλέξης Τσίπρας. 

«Έχετε βούληση να συγκρουστείτε με αυτό που εμείς και όλος ο ελληνικός λαός ονομάζει διαπλοκή; Ναι ή όχι;» ρώτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Δεν εκδικούμαστε τις επενδύσεις»

Σε ερώτηση για τις επενδύσεις και το θέμα στις Σκουριές ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Εμείς ζητήσαμε να εφαρμοστεί η νομιμότητα. Θέλουμε επενδύσεις. Αλλά θέλουμε οι επενδυτές να σέβονται τους νόμους τους εργασιακούς και τους περιβαλλοντικούς».

«Εμείς δεν είμαστε αυτοί που έχουμε καμία διάθεση εκδίκησης. Αν εξακριβωθεί ότι οι δραστηριότητες τηςεταιρείας  δεν μολύνουν το περιβάλλον θα προχωρήσει. Εάν όχι τότε θα εφαρμοστεί ο νόμος. Χρειάζεται να χτυπήσουμε την γραφειοκρατία και πρέπει να σταματήσει στη χώρα μας η διαθφορά. Αν τα καταφέρουμε όλα αυτά τότε θα έχουμε σύντομα αποτελέσματα στις επενδύσεις», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v