Κοτζιάς: Ενας λαβωμένος μαχητής παραμένει πάντα μαχητής

Συνέντευξη του τέως υπουργού Εξωτερικών και υποψήφιου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στην ιταλική εφημερίδα «Ιλ Μανιφέστο».

Κοτζιάς: Ενας λαβωμένος μαχητής παραμένει πάντα μαχητής
Συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα «Ιλ Μανιφέστο» παραχώρησε ο τέως υπουργός Εξωτερικών Ν.Κοτζιάς και υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ένας λαβωμένος μαχητής, παραμένει πάντα μαχητής» απαντά ο κ. Κοτζιάς, στην ερώτηση της εφημερίδας αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να διεκδικήσει τη διαφορετικότητά του, ως αριστερή δύναμη, σε μια Ευρώπη στην οποία συγκυβερνούν σοσιαλιστές και κεντροδεξιά και προσθέτει: «Πρέπει σαφέστατα να το πράξουμε».

Σχετικά με την εκλογική μάχη, τονίζει: «Το πιο σημαντικό είναι να πεισθούν οι πολίτες εκείνοι οι οποίοι μας ψήφισαν τον Ιανουάριο, ψήφισαν "όχι" στο δημοψήφισμα, και τώρα αμφιταλαντεύονται ανάμεσα σε ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ και στην αποχή» τονίζει ο Ν. Κοτζιάς, σχετικά με την εκλογική μάχη. «Η αποχή» εξηγεί «θα ισοδυναμούσε, ουσιαστικά, με διπλή ψήφο στην Νέα Δημοκρατία».

Σε ότι αφορά το μεταναστευτικό, αναφέρει ότι είχε θέσει το θέμα, ως υπουργός Εξωτερικών, ήδη από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο -στο οποίο είχε συμμετάσχει με τους Ευρωπαίους ομολόγους του- τον περασμένο Φεβρουάριο, τονίζει ότι μεγάλο μέρος της αύξησης των μεταναστευτικών ρευμάτων οφείλεται στη μείωση των χρηματοδοτήσεων του ΟΗΕ στους καταυλισμούς προσφύγων, στέλνει μήνυμα στη Νέα Δημοκρατία ότι «η ελληνική δεξιά πρέπει να κατεβάσει τους τόνους και να προσπαθήσει να κατανοήσει την ευρωπαϊκή και διεθνή διάσταση του φαινομένου αυτού» και προσθέτει: «παρ΄όλο που το φαινόμενο των αφίξεων στα νησιά μας παρουσιάζει αύξηση εδώ και δυο χρόνια, όταν ήταν στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία δεν έλαβε καμία απολύτως πρωτοβουλία».

Στην συνέντευξή του στη Μανιφέστο, ο Νίκος Κοτζιάς αναφέρεται και στα σενάρια περί μετεκλογικών συνεργασιών.«'Οσοι κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι έτοιμος να σχηματίσει κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία -πρόκειται για απόλυτο ψεύδος, όπως έχει επαναλάβει ο Αλέξης Τσίπρας και έχω τονίσει και εγώ- είναι οι ίδιοι που το 1989 προετοίμασαν και επέβαλαν τη συγκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τον τότε Συνασπισμό. Θα ήθελα να τους πω: αιδώς, Αργείοι!».

Ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι μια νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό των Αλέξη Τσίπρα θα δώσει μάχη για να προστατέψει τα πιο αδύνατα κοινωνικά στρώματα και αναφέρεται με έμφαση στη στήριξη των πολιτών που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα για σίτιση και τη στέγη, αλλά και στο πρόγραμμα ουσιαστικής βοήθειας των αγροτών, που παρουσίασε τις περασμένες ημέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v