Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την 24ωρη απεργία στο Δημόσιο την Πέμπτη

Μήνυμα προς όλους απευθύνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο για συμμετοχή σε συγκέντρωση στην Ομόνοια αύριο στις 10:30 το πρωί.

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την 24ωρη απεργία στο Δημόσιο την Πέμπτη
Κάλεσμα προς όλους απευθύνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο για την αυριανή απεργία, 24 Νοεμβρίου, και τη συμμετοχή σε συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10:30 το πρωί με αίτημα την απόσυρση του «αντιδραστικού σχεδίου νόμου για την κινητικότητα και την αξιολόγηση» στο Δημόσιο.

Το ΠΑΜΕ υποστηρίζει ότι αντί να καλυφθούν τα δεκάδες χιλιάδες οργανικά κενά με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών ανακυκλώνοντας το ήδη ολιγάριθμο υπαλληλικό προσωπικό.

Όπως αναφέρει στο κάλεσμά της η οργάνωση που πρόσκειται στο ΚΚΕ, «Το νέο σχέδιο νόμου είναι συνέχεια των προηγούμενων νόμων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, του Μητσοτάκη και του Μανιτάκη, του ν. 4093/2012 περί ανάρμοστης συμπεριφοράς του δημοσίου υπαλλήλου εντός κι εκτός υπηρεσίας κ.ά».
 
Και σημειώνεται: «Είναι συνέχεια του νόμου Βερναρδάκη (ν. 4369/2016), που είχε θεσπίσει ένα σύστημα «αξιολόγησης δομών και δημοσίων υπαλλήλων» με βασικό κριτήριο τη στοχοθεσία, τον βαθμό επίτευξης στόχων, την παραπέρα εντατικοποίηση της εργασίας και το ξεζούμισμα των εργαζομένων στο Δημόσιο, τη σύνδεση της αξιολόγησης με τον μισθό, αλλά και τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων».

«Ο νόμος Βερναρδάκη ορίζει επίσης την κλίμακα βαθμών για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από 0 - 100. Όσοι δημόσιοι υπάλληλοι θα αξιολογούνται από 0 - 24 θα αντιμετωπίζουν το φάσμα της απόλυσης, όπως και με το νόμο Μητσοτάκη με τις περίφημες οριζόντιες απολύσεις του 15%», τονίζεται.

Επίσης, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ «Εδώ έχει μια αξία να γνωρίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, ότι η συγκεκριμένη "αξιολόγηση" με "στοχοθεσία" είναι πρόταση προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ - ΟΤΑ».

«Ο σημερινός νόμος για το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας έρχεται να συμπληρώσει όλο το προηγούμενο αντιδραστικό νομικό πλαίσιο, επιταχύνει την εφαρμογή του νόμου Βερναρδάκη και την υλοποίηση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο Δημόσιο», καταλήγει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v