Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητική στην προσφορά της Delhaize για ΑΒ η HSBC

Την εκτίμησή της ότι οι μέτοχοι της ΑΒ Βασιλόπουλος δεν θα πρέπει να αποδεχτούν την προαιρετική δημόσια πρόταση που υπέβαλε η Delhaize εκφράζει στο πρωινό της report (19/5) η HSBC.

Αρνητική στην προσφορά της Delhaize για ΑΒ η HSBC
Την εκτίμησή της ότι οι μέτοχοι της ΑΒ Βασιλόπουλος δεν θα πρέπει να αποδεχτούν την προαιρετική δημόσια πρόταση που υπέβαλε η Delhaize, εκφράζει στο πρωινό της report (19/5) η HSBC.

Όπως επισημαίνει, λόγω της μετοχικής δομής της ΑΒ Βασιλόπουλος, αν η Delhaize θέλει να επιτύχει στο squeeze-out των μετόχων μειοψηφίας, θα πρέπει να αυξήσει την προσφορά της.

Σύμφωνα με την HSBC, η Delhaize διάλεξε την καλύτερη στιγμή για να υποβάλει την προσφορά της, δεδομένου ότι η μετοχή της Βασιλόπουλος έχει υποχωρήσει κατά 50% από τα υψηλά του Μαΐου 2008 (από τα 50,44 ευρώ).

Για τους μετόχους μειοψηφίας, ωστόσο, η HSBC εκτιμά πως η τιμή της δημόσιας προσφοράς είναι πολύ χαμηλή (9,1 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2009), υποτιμώντας τη δίκαιη αποτίμηση της Βασιλόπουλος αλλά και τις ισχυρές προοπτικές ανάπτυξής της.

Η χρηματιστηριακή τονίζει ότι το α΄ τρίμηνο μπορεί να ήταν αδύναμο σε επίπεδο κερδοφορίας, κυρίως λόγω της απόκτησης της Plus Hellas, ωστόσο θεωρεί πως τα χειρότερα πέρασαν και η κερδοφορία θα βελτιωθεί σημαντικά τα επόμενα τρία τρίμηνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v