Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΒ: Δημόσια πρόταση από Delhaize - Αντιδράσεις

Προαιρετική δημόσια πρόταση για την απόκτηση του 34,73% της ΑΒ Βασιλόπουλος υπέβαλε η Delhaize στα 30,50 ευρώ. Αντιδρούν έντονα μέτοχοι της μειοψηφίας. Στα 30,52 ευρώ η μετοχή (22,08%).

ΑΒ: Δημόσια πρόταση από Delhaize - Αντιδράσεις
Προαιρετική δημόσια πρόταση για το 34,73% της ΑΒ Βασιλόπουλος υπέβαλε η Delhaize στα 30,50 ευρώ τοις μετρητοίς.

Ως σύμβουλοι της Delhaize, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ενεργούν η Merrill Lynch International και η Societe Generale.

Κατά την ημερομηνία της δημόσιας πρότασης, το προσφερόμενο τίμημα ήταν ανώτερο σε ποσοστό 22% από τη χρηματιστηριακή τιμή κλεισίματος στις 15 Μαΐου 2009, κατά 24,6% από τον σταθμισμένο κατ’ όγκο συναλλαγών μέσο όρο της χρηματιστηριακής τιμής κλεισίματος της περιόδου των τελευταίων 3 μηνών, που έληξε στις 15 Μαΐου και σε ποσοστό 17,52% από τον σταθμισμένο κατ’ όγκο συναλλαγών μέσο όρο της χρηματιστηριακής τιμής κλεισίματος της περιόδου των τελευταίων 6 μηνών που έληξε στις 15 Μαΐου.

Σημειώνεται ότι η Delhaize κατέχει άμεσα 8.310.614 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 65,27% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εάν μετά τη λήξη της περιόδου αποδοχής ο προτείνων κατέχει μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό τουλάχιστον 90% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας:

α. Θα ασκήσει το δικαίωμα να απαιτήσει τη μεταβίβαση σε αυτόν όλων των υπόλοιπων μετοχών σε τιμή ανά μετοχή ίση προς το προσφερόμενο τίμημα.
β. Υποχρεούται να αγοράσει χρηματιστηριακά όλες τις μετοχές που θα του προσφερθούν εντός περιόδου τριών μηνών από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της δημόσιας πρότασης έναντι καταβολής με μετρητά του προσφερόμενου τιμήματος.

Στη συνέχεια, η Delhaize προτίθεται να συγκαλέσει γενική συνέλευση των μετόχων της Βασιλόπουλος με θέμα ημερήσιας διάταξης τη διαγραφή των μετοχών από το Χ.Α.

*Αντιδράσεις μετόχων για το τίμημα

"Αν, φέρ’ ειπείν, ερχόταν αύριο η Tesco και ζητούσε να αγοράσει τον ΑΒ, η τιμή την οποία θα πρόσφερε με βάση του τι θεωρείται fair value θα ήταν τα 45 ευρώ, πάνω κάτω".

Έτσι, αντιμετώπισαν ορισμένοι μέτοχοι μειοψηφίας της ΑΒ Βασιλόπουλος την είδηση της υποβολής προαιρετικής δημόσιας πρότασης από την Delhaize για το 34,73% της ελληνικής εισηγμένης στα 30,50 ευρώ.

"Η πρόταση της Delhaize είναι σε discount 30% από αυτή που θα έπρεπε να έχει υποβληθεί και να έχει σοβαρές πιθανότητες να γίνει αποδεκτή", συμπλήρωσαν.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του euro2day.gr, ομάδα μετόχων μειοψηφίας η οποία αποτελείται από συγγενικά πρόσωπα του ιδρυτή της αλυσίδας Γεράσιμου Βασιλόπουλου και ενός από τους σοβαρότερους λιανεμπόρους της αγοράς, ελέγχει προς το παρόν ποσοστό που κυμαίνεται μεταξύ 11% - 11,5% των μετοχών της ΑΒ Βασιλόπουλος και δηλώνει, ανεπισήμως, την αντίθεσή της με τη χαμηλή προσφορά της Delhaize.

Μόλις πάρουν στα χέρια τους το ενημερωτικό δελτίο που συνοδεύει τη δημόσια πρόταση και ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες, οι πληροφορίες του euro2day.gr λένε ότι θα συντονίσουν οργανωμένα τις επόμενες κινήσεις τους οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, και την αγορά μετοχών στη... (χαμηλή) τιμή που προσέφερε η Delhaize στο ελληνικό κοινό...

Σημειώνεται ότι η μετοχή έχει "κλειδώσει" στα 30,5 ευρώ, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 22,80%.



* Το κείμενο της προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την ΑΒ δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v