Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΕΔ: Καταδικάζει την "αυθαιρεσία" της ΟΜΕ-ΟΤΕ

Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΔ καταδικάζει τη για πολλοστή φορά καταχρηστική αυθαιρεσία των συνδικαλιστών της ΟΜΕ-ΟΤΕ να εμποδίσουν βίαια τη διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης των μετόχων του ΟΤΕ.

ΣΕΔ: Καταδικάζει την αυθαιρεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ
Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΔ καταδικάζει τη για πολλοστή φορά καταχρηστική αυθαιρεσία των συνδικαλιστών της ΟΜΕ-ΟΤΕ να εμποδίσουν βίαια τη διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης των μετόχων του ΟΤΕ.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει: "Πρόκειται για μια παράνομη πράξη που συντελείται κατ' επανάληψη στο όνομα του συνδικαλισμού και μια κοινωνική ομάδα (όπως οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ) με βία και αυθαιρεσία καταστρατηγεί τα δικαιώματα μιας άλλης κοινωνικής ομάδας (όπως οι μέτοχοι του ΟΤΕ).

Το να πραγματοποιείται μετ' επεισοδίων στο πεζοδρόμιο και με παρουσία εισαγγελέα και ΜΑΤ η γενική συνέλευση μιας εκ των μεγαλύτερων εισηγμένων εταιριών στο Χ.Α. αποτελεί παράλληλα διαπόμπευση των θεσμών και διασυρμό του επιχειρηματικού κλίματος και της σοβαρότητας της χώρας στα μάτια Ελλήνων και ξένων επενδυτών.

Η πρακτική αυτή, πέραν των άλλων ζητημάτων ουσίας, επιπλέον αποστερεί στην παρούσα φάση τη δυνατότητα των μετόχων να θέσουν στη γενική συνέλευση το ζήτημα της ηθικά και νομικά απαράδεκτης διακριτικής μεταχείρισής τους, με το να μη υποβάλει ο καθιστάμενος πλέον βασικός μέτοχος, δηλαδή η Deutsche Telekom, δημόσια πρόταση προς όλους τους μετόχους μειοψηφίας στην ίδια τιμή με εκείνη που εξαγοράζει μέρος από το πακέτο μετοχών του εταίρου μεγαλομετόχου, του ελληνικού δημοσίου.

Τέτοιες πράξεις όπως η χθεσινή βίαιη παρεμπόδιση της Γ.Σ. του ΟΤΕ στην ουσία αντιστρατεύονται ευθέως την όποια προσπάθεια για εκσυγχρονισμό και εύρυθμη λειτουργία της εθνικής μας οικονομίας αλλά και τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων και όχι μόνο αυτών του ΟΤΕ, καθώς διαμορφώνουν αρνητικό επιχειρηματικό κλίμα και απομακρύνουν τους επενδυτές".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v