Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΕΤΚΑ: Θετικοί οι αναλυτές για το deal στη Συρία

Θετική χαρακτηρίζουν οι αναλυτές την υπογραφή της συμφωνίας της ΜΕΤΚΑ για την κατασκευή θερμοηλεκτρικού σταθμού στη Συρία, σημειώνοντας πως αυξάνει την ορατότητα όσον αφορά στα μεγέθη της ΜΕΤΚΑ τα επόμενα έτη.

ΜΕΤΚΑ: Θετικοί οι αναλυτές για το deal στη Συρία
Θετική χαρακτηρίζουν οι αναλυτές την υπογραφή της συμφωνίας της ΜΕΤΚΑ για την κατασκευή θερμοηλεκτρικού σταθμού ισχύος 700 MW και προϋπολογισμού περί τα 651 εκατ. ευρώ στη Συρία. Όπως επισημαίνουν, η συμφωνία αυτή αυξάνει την ορατότητα για τα μεγέθη της εταιρίας τα επόμενα έτη. Πιο αναλυτικά:

Η επίσημη υπογραφή για το project στη Συρία αυξάνει την ορατότητα της ΜΕΤΚΑ για τα επόμενα τρία χρόνια. Η κατασκευή του έργου υπολογίζεται να ξεκινήσει στα τέλη του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του επόμενου, αναφέρει η Εθνική - Π&Κ.

Όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή, η οποία διατηρεί τη σύσταση "outperform" και την τιμή-στόχο των 11,5 ευρώ ανά μετοχή, το χαρτοφυλάκιο της ΜΕΤΚΑ είναι πλέον διαφοροποιημένο, με ένα σημαντικό μέρος του ανεκτέλεστου υπολοίπου της να προέρχεται από το εξωτερικό (Συρία, Ρουμανία).

Θετική εξέλιξη για τη ΜΕΤΚΑ χαρακτηρίζει τη συμφωνία η HSBC, καθώς, όπως αναφέρει, αυξάνει την ορατότητα όσον αφορά στις εκτιμήσεις για το 2010-11. Όπως επισημαίνει, στο μοντέλο που ακολουθεί υπολογίζει μηδενικό κύκλο εργασιών από το project αυτό το 2009, αλλά διαμόρφωση του τζίρου στα 150 εκατ. ευρώ το 2010 (28% του συνόλου) και 180 εκατ. ευρώ το 2011 (32% του συνόλου).

Η υπογραφή της συμφωνίας είναι θετική εξέλιξη για τη μετοχή της ΜΕΤΚΑ αλλά και για τη Μυτιληναίος, αναφέρει η Alpha Finance, η οποία αναμένει θετική βραχυμεσοπρόθεσμη αντίδραση για τη μετοχή της πρώτης, διατηρώντας τη σύσταση "outperform" για τη ΜΕΤΚΑ και "neutral" για τον τίτλο για της Μυτιληναίος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v