Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Πως ωφελείται από το deal με πράκτορες

Θετική για τα επιχειρηματικά σχέδια της εταιρίας, αλλά και ωφέλιμη για την μετοχή του Οργανισμού χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τη συμφωνία του ΟΠΑΠ με τους πράκτορες που ανακοινώθηκε χθες.

ΟΠΑΠ: Πως ωφελείται από το deal με πράκτορες
Θετική για τα επιχειρηματικά σχέδια της εταιρίας, αλλά και ωφέλιμη για την μετοχή του Οργανισμού χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τη συμφωνία του ΟΠΑΠ με τους πράκτορες.

Ως θετική βραχυπρόθεσμα αξιολογεί την εξέλιξη η Εθνική P&K, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να ανακουφίσει την πίεση στη μετοχή. Η εταιρία, επισημαίνει η χρηματιστηριακή εξασφάλισε το δίκτυο των 5.300 πρακτόρων της και θα είναι σε θέση να διατηρήσει την πλειοψηφία στο μερίδιο αγοράς σε περίπτωση απελευθέρωσης της αγοράς τζόγου, επισημαίνει η χρηματιστηριακή.

Τελικά, ο ΟΠΑΠ διατηρεί την ευελιξία να χρησιμοποιεί εναλλακτικά (άλλα πλην των πρακτόρων) δίκτυα διανομής για το Ξυστό (αν πάρει τέτοια άδεια στο μέλλον) αναφέρει η HSBC, σχολιάζοντας τη μέχρι πρότινος διαφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Συνολικά θετική χαρακτηρίζεται η εξέλιξη από τη χρηματιστηριακή, καθώς όπως επισημαίνεται, αποκτά ένα ακόμη όπλο σε περίπτωση ανοίγματος της αγοράς.

Η νέα συμφωνία που εξασφαλίζει την αποκλειστικότητα της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές διευκολύνει την αναδιάρθρωση του δικτύου και τον σχηματισμό εταιρικής ταυτότητας αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ακόμη ότι η πολυαναμένομενη συμφωνία θα αποτελέσει θετικό καταλύτη για τη μετοχή, καθώς θα μετριάσει το λειτουργικό ρίσκο και θα επιτρέψει την εισαγωγή περισσότερο ευέλικτων υπηρεσιών. Η Marfin Analysis διατηρεί τη σύσταση “buy” για τη μετοχή.

Αν και το θετικό αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο, αναφέρει η Eurobank Securities,θεωρεί ότι ενισχύει την ψυχολογία, μετά και την πρόσφατη πίεση στη μετοχή, λόγω ανησυχιών για τους νέους φόρους επί των κερδών των παικτών. Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση “outperform” και την τιμή στα 26,2 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v