Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμφώνησαν ΟΠΑΠ και πράκτορες

Συμφωνία υπήρξε μεταξύ ΟΠΑΠ και πρακτόρων αναφορικά την αποκλειστική συνεργασία, με τη σύμβαση να κατοχυρώνει τα οικονομικά δικαιώματα των πρακτόρων στη μέχρι σήμερα διοικητική και προσωποπαγή άδειά τους.

Συμφώνησαν ΟΠΑΠ και πράκτορες
Συμφωνία στρατηγικής σημασίας υπήρξε μεταξύ της ΟΠΑΠ και των πρακτόρων αναφορικά με το θέμα της αποκλειστικής συνεργασίας, με τη σύμβαση να κατοχυρώνει τα οικονομικά δικαιώματα των πρακτόρων στη μέχρι σήμερα διοικητική και προσωποπαγή άδειά τους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΟΠΑΠ, για πρώτη φορά έπειτα από πενήντα χρόνια λειτουργίας το δίκτυο των πρακτορείων της ΟΠΑΠ "δένει" συμβατικά και η εταιρία προχωρά στη σύναψη ατομικών συμβάσεων με κάθε πράκτορα.

Η γενική συνέλευση των πρακτόρων υπερψήφισε χθες, με 100 ψήφους υπέρ και 1 κατά, τη στρατηγική πρόταση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΟΠΑΠ Α.Ε. κ. Χρήστου Χατζηεμμανουήλ το ζήτημα της διάθεσης νέων προϊόντων της εταιρίας από τα πρακτορεία
. Σημειώνεται ότι το δίκτυο των πρακτορείων είναι το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων της χώρας - επτά φορές μεγαλύτερο από το επόμενο.

Η σύμβαση κατοχυρώνει τα οικονομικά δικαιώματα των πρακτόρων στη μέχρι σήμερα διοικητική και προσωποπαγή άδειά τους, διασφαλίζοντας έτσι 5.000 οικογένειες και διαμορφώνοντας ένα πλαίσιο συνεργασίας ΟΠΑΠ - πρακτόρων στηριγμένο στην αυστηρή τήρηση των αρχών του σεβασμού του καταναλωτή-παίκτη, του υπεύθυνου στοιχηματισμού και της καταπολέμησης της εξάρτησης, του παιδικού στοιχηματισμού και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Οι όροι του τυποποιημένου κειμένου των ατομικών συμβάσεων έχουν ήδη πάρει την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Με την υπογραφή των συμβάσεων μπορεί να προχωρήσει ταχύτατα και το έργο της αναμόρφωσης και ανακατασκευής των πρακτορείων με την εφαρμογή της νέας εταιρικής εικόνας της ΟΠΑΠ Α.Ε., έργο το οποίο ήδη ολοκληρώνεται στην Κύπρο.

Η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ ΟΠΑΠ Α.Ε. και πρακτόρων σηματοδοτεί την επιτυχή ολοκλήρωση και των τεσσάρων βασικών προτεραιοτήτων, που η διοίκηση του κ. Χατζηεμμανουήλ είχε θέσει ως κεντρικούς στόχους της όταν ανέλαβε τα ηνία της εταιρίας. Οι άλλες τρεις προτεραιότητες αφορούσαν στην εσωτερική αναδιοργάνωση της εταιρίας, στη διασφάλιση της αποτελεσματικότητας της τεχνολογικής υποδομής και στη σταδιακή ανανέωση των παιχνιδιών όπως και στον εξορθολογισμό και στη διαφάνεια της διαδικασίας οικονομικών ενισχύσεων και χορηγιών.

Η επίτευξη αυτών των στόχων διαμορφώνει πλέον τις προϋποθέσεις για τη μεγαλύτερη ανάπτυξη της κορυφαίας παγκοσμίως εταιρίας παιγνίων, όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας αλλά και διεθνώς. Ως προς τις υπάρχουσες δραστηριότητες του ελληνικού μονοπωλίου, κεντρικός στόχος για τη διοίκηση της ΟΠΑΠ είναι η διατήρηση της υψηλής κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητάς της στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνουν οι πρόσφατες εξελίξεις για τη φορολόγηση των παιγνίων και την εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος.

Χρ. Χατζηεμμανουήλ: "Τώρα είναι η ώρα της ανάπτυξης και της εξωστρέφειας"

"Στόχος όλων μας των ενεργειών ήταν και παραμένει η διασφάλιση της μακροχρόνιας αναπτυξιακής πορείας της ΟΠΑΠ Α.Ε. Η νέα σύμβαση με τους πράκτορες υπηρετεί τη στόχευση αυτή, θεμελιώνοντας ένα αμοιβαίως επωφελές πλαίσιο συνεργασίας" τόνισε ο πρόεδρος της εταιρίας κ. Χρ. Χατζηεμμανουήλ.

"Παρά το γεγονός ότι η ΟΠΑΠ Α.Ε. είχε το δικαίωμα μονομερούς κατάρτισης του κειμένου σύμβασης, επιλέξαμε τη διαπραγμάτευση και τον διάλογο, γιατί πιστεύουμε ότι οι πράκτορες αποτελούν βασικό εταίρο της εταιρίας μας και σταθερό παράγοντα της επιτυχίας μας. Με τη σημερινή πράξη, ολοκληρώνεται η υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού για την ανασυγκρότηση της εταιρίας σε κάθε επίπεδο.

Τώρα είναι η ώρα της ανάπτυξης και της εξωστρέφειας". Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. κ. Χρήστος Χατζηεμμανουήλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v