ΟΤΕ: Αδύναμα τα μεγέθη λένε οι αναλυτές

Αδύναμα λόγω της σταθερής τηλεφωνίας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία αλλά και εξαιτίας των πιέσεων στην κινητή τηλεφωνία βρήκαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα εξαμήνου και β΄ τριμήνου του ΟΤΕ. Μειώνει την τιμή η Cr. Suisse

ΟΤΕ: Αδύναμα τα μεγέθη λένε οι αναλυτές
Αδύναμα λόγω της σταθερής τηλεφωνίας αλλά και εξαιτίας των πιέσεων στην κινητή τηλεφωνία βρήκαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα εξαμήνου και β΄ τριμήνου του ΟΤΕ.

Στα 13 από τα 16 ευρώ προηγουμένως μειώνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ η Credit Suisse, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.  

Αδύναμα και κατώτερα των εκτιμήσεων χαρακτηρίζει η Alpha Finance τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο ΟΤΕ για το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Η χρηματιστηριακή το αποδίδει στις αδύναμες επιδόσεις της κινητής τηλεφωνίας και στην έντονη πίεση στη σταθερή τηλεφωνία στη Ρουμανία.

Κατά το conference call, αναφέρει η Alpha Finance, η διοίκηση απέδωσε την πορεία των αποτελεσμάτων στην αδυναμία των οικονομιών, στις πιέσεις από ρυθμιστικές αρχές και στη νέα φορολογία. Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως το δύσκολο τρίμηνο είναι πιθανόν να επηρεάσει βραχυπρόθεσμα την τιμή της μετοχής. Τα πιθανώς χαμηλότερα κέρδη ανά τίτλο, ωστόσο, αναφέρει θα μπορούσαν να είναι ένα καλό σημείο εισόδου για τους επόμενους έξι μήνες.

Τη συνεχιζόμενη απώλεια γραμμών PSTN και τις περικοπές τιμολογίων καταδεικνύουν τα έσοδα του ΟΤΕ, κατά τη Marfin Analysis. Συνολικά, "φτωχά" χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα εξαμήνου του ΟΤΕ η χρηματιστηριακή, επισημαίνοντας την πτωτική τάση της σταθερής τηλεφωνίας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία για ένα ακόμα τρίμηνο. Η Marfin Analysis αναφέρεται στις δηλώσεις της διοίκησης κατά το conference call, σύμφωνα με τις οποίες θα επιχειρηθεί να κρατηθεί η κερδοφορία στα επίπεδα του 2008. Η Marfin βρίσκει τον στόχο αυτό αισιόδοξο αλλά εφικτό, ειδικά αν υπολογιστούν και οι συνέργιες με την Deutsche Telekom.

Ελαφρώς μεγαλύτερη του αναμενομένου επίδραση στο τρίμηνο του ΟΤΕ είχαν οι αποφάσεις των ρυθμιστικών αρχών αυτού του τριμήνου σε ό,τι αφορά τη σταθερή και την κινητή τηλεφωνία, επισημαίνει η Proton Securities. Το υπόλοιπο του έτους, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή φαίνεται απαιτητικό, ενώ στο σημείο αυτό τα σχέδια της διοίκησης για αναδιάρθρωση και πρωτοβουλίες όσον αφορά στην περικοπή κόστους φαίνονται να έχουν μεγάλη σημασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v