Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρου: Ώθηση από τα έσοδα, λένε οι αναλυτές

Τις επιδόσεις των εσόδων από συναλλαγές και από τόκους εντοπίζουν οι αναλυτές ως τους παράγοντες που οδήγησαν τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου της Τράπεζας Κύπρου σε επίπεδα υψηλότερα των εκτιμήσεων.

Κύπρου: Ώθηση από τα έσοδα, λένε οι αναλυτές
 Τις επιδόσεις των εσόδων από συναλλαγές και των εσόδων από τόκους εντοπίζουν οι αναλυτές ως τους παράγοντες που οδήγησαν τα αποτελέσματα εξαμήνου της Τράπεζας Κύπρου σε επίπεδα υψηλότερα των εκτιμήσεων.

Χθες, η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε κέρδη εξαμήνου στα 148 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας πτώση 39%, έναντι συγκλινουσών εκτιμήσεων για 135 εκατ. ευρώ.

Υψηλότερα του αναμενομένου κρίνει τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου η Marfin Analysis, αναφέροντας ότι θα προχωρήσει σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα μεγέθη της τράπεζας, προκειμένου να ενσωματώσει τις τάσεις του β΄ τριμήνου.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι προβλέπει ανοδική αναθεώρηση κερδών κατά 8% - 9% για το τρέχον έτος, λόγω βελτιωμένων εσόδων και χαμηλότερων προβλέψεων. Προς το παρόν η Marfin διατηρεί τη σύσταση "hold".

Τα ισχυρότερα έσοδα από συναλλαγές και τα ελαφρώς υψηλότερα καθαρά έσοδα από τόκους επισημαίνει η HSBC ως παράγοντες που βοήθησαν την Τράπεζα Κύπρου να ανακοινώσει καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα.

"Καλά" χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της τράπεζας και η Alpha Finance, τονίζοντας ότι τα έσοδα από συναλλαγές και οι υψηλότερες λειτουργικές δαπάνες οδήγησαν τα κέρδη προ προβλέψεων κατά 13% χαμηλότερα, έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος αλλά και 38% υψηλότερα, έναντι του προηγούμενου τριμήνου.

Αντίστοιχη είναι η θέση και της Εθνικής - P&K, η οποία αποδίδει τις επιδόσεις στο επιτοκιακό περιθώριο και στα έσοδα από συναλλαγές, ενώ εκτιμά ότι οι στόχοι ολόκληρου του έτους -τουλάχιστον στο κατώτερό τους σημείο- είναι επιτεύξιμοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v