Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΦΡΙΓΟ: Αργεί η ανάκαμψη των κερδών λέει η HSBC

Αντίστοιχα των προβλέψεών της χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της Frigoglass η HSBC, επισημαίνοντας ότι αν και διάφορες δραστηριότητες βελτιώθηκαν, τα κέρδη παραμένουν «υπό πίεση»

ΦΡΙΓΟ: Αργεί η ανάκαμψη των κερδών λέει η HSBC

Αντίστοιχα των προβλέψεών της χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της Frigoglass η HSBC, επισημαίνοντας ότι αν και διάφορες δραστηριότητες βελτιώθηκαν, τα κέρδη παραμένουν «υπό πίεση» και ότι η ανάκαμψη θα αποδειχθεί μακρά και κουραστική διαδικασία γεμάτη κινδύνους.

Η HSBC έχει θέσει σύσταση Underweight και τιμή στόχο τα 7,5 ευρώ για τη Frigoglass. Παρά, όπως λέει, το ηγετικό της franchise και τη θέση της στην αγορά, εκτιμά ότι η τρέχουσα αποτίμηση (η οποία εμφανίζει premium έναντι του παγκόσμιου κλάδου των εμφιαλωτών) αφήνει μικρά περιθώρια για λάθος εν μέσω κινδύνων που απειλούν την ανάκαμψη της κερδοφορίας.

Από την πλευρά της, η Eurobank-Securities αναφέρει στο πρωινό της report ότι αναμένει τις πωλήσεις για το 2009 να διαμορφωθούν στα 336,1 εκατ. ευρώ (-31,1%), τα EBITDA στα 51,8 εκατ. ευρώ (-39,4%) και τα κέρδη μετά από φόρους στα 6,8 εκατ. ευρώ (-65,1%). Εκτίμηση της χρηματιστηριακής είναι πως είναι πιθανό τα μεγέθη να είναι βελτιωμένα έναντι αυτών των προβλέψεων. προς το παρόν η τιμή στόχος βρίσκεται στα 8,30 ευρώ και η σύσταση σε market perform.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v