Alpha Finance: Θετική έκπληξη τα αποτελέσματα Q3

Υψηλότερα κατά 9%, έως το 1,63 δισ., έναντι του δευτέρου τριμήνου του 2009, ήταν τα καθαρά κέρδη Q3 των εταιριών που παρακολουθεί η Alpha Finance. Κέρδη 1 δισ. ευρώ προβλέπουν οι αναλυτές για το τέταρτο τρίμηνο.   

Alpha Finance: Θετική έκπληξη τα αποτελέσματα Q3
Υψηλότερα κατά 9% έναντι του δευτέρου τριμήνου του 2009 ήταν τα καθαρά κέρδη των εταιριών που παρακολουθεί η Alpha Finance στο τρίτο τρίμηνο.

Πρόκειται για νέα αύξηση έναντι μετά το δεύτερο και το πρώτο τρίμηνο. Στην έκθεσή της με ημερομηνία 1η Δεκεμβρίου, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ακόμη ότι για άλλη μία φορά οι εταιρίες ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της.

Το μεγαλύτερο μέρος της θετικής έκπληξης του τρίτου τριμήνου προήλθε από τις τράπεζες, επισημαίνει η χρηματιστηριακή, τονίζοντας ιδιαίτερα τη συμβολή της Τράπεζας Κύπρου στην θετική αυτή διάψευση των προσδοκιών.

Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις τώρα κάνουν λόγο για καθαρά κέρδη 1 δισ. ευρώ στο τέταρτο τρίμηνο του 2009, ενώ στο τρίτο διαμορφώθηκαν στα 1,63 δισ. ευρώ και στο δεύτερο στα 1,5 δισ. ευρώ.

Η Alpha Finance σχολιάζει την πρόσφατη υποαπόδοση του ελληνικού χρηματιστηρίου αποδίδοντάς την, μεταξύ άλλων, στο δημοσιονομικό έλλειμμα. Η ίδια εκτιμά ως αβάσιμες τις ανησυχίες για πιθανή χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας και αναφέρει ότι θα εκμεταλλευόταν την αδυναμία της αγοράς για να αυξήσει τη θέση της σε Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ και τη Jumbo.

"Παρά το ότι διαπραγματεύεται σε αδύναμο περιβάλλον", η Alpha Finance δηλώνει αγοραστής της Motor Oil, όπως επίσης στον ΟΠΑΠ, για τον οποίο περιμένει μερισματική απόδοση στο 11% για τα έτη 2009 και 2010.

Αντίθετα, όωπς σημειώνεται, "στα κόκκινα είναι φέτος η Σιδενόρ", ενώ αρνητική παραμένει η πρόβλεψη για τον Τιτάνα, για τον ΟΤΕ.

Η χρηματιστηριακή δηλώνει ότι δεν θα ξαφνιάζονταν στην περίπτωση ανοδικής κίνησης της αγοράς έναντι των τρεχόντων επιπέδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v