Marfin: Τι εκτιμά για Q2 και Η1 των ΕΛΠΕ και MOH

Σημαντική υποχώρηση των καθαρών κερδών, αλλά «αξιοπρεπείς» λειτουργικές επιδόσεις εκτιμά η Marfin Analysis ότι θα ανακοινώσουν οι δυο ελληνικές πετρελαϊκές εταιρείες, ΕΛΠΕ και Motor Oil, για το β’ τρίμηνο της χρήσης.

Marfin: Τι εκτιμά για Q2 και Η1 των ΕΛΠΕ και MOH
Σημαντική υποχώρηση των καθαρών κερδών, αλλά «αξιοπρεπείς» λειτουργικές επιδόσεις εκτιμά η Marfin Analysis ότι θα ανακοινώσουν οι δυο ελληνικές πετρελαϊκές εταιρείες, Ελληνικά Πετρέλαια και Motor Oil, για το β’ τρίμηνο της χρήσης.

Πιο αναλυτικά, για τα Ελληνικά Πετρέλαια η Marfin Analysis σε έκθεσή της στις 20/8 εκτιμά πως τα δημοσιευμένα καθαρά κέρδη του β’ τριμήνου θα είναι μειωμένα κατά 67% στα 34 εκατ. ευρώ, ενώ κατά 13,2% θα υποχωρήσουν τα EBITDA στα 138 εκατ. ευρώ.

Για το α’ εξάμηνο της χρήσης, οι εκτιμήσεις της Marfin κάνουν λόγο για υποχώρηση των δημοσιευμένων καθαρών κερδών κατά 45% στα 77 εκατ. ευρώ και ενίσχυση των EBITDA κατά 15% στα 288 εκατ. ευρώ.

Οσον αφορά την Motor Oil, η χρηματιστηριακή, σε ξεχωριστή της έκθεση στις 20/8, αναμένει μείωση των δημοσιευμένων καθαρών κερδών κατά 91% στα 7,7 εκατ. ευρώ και υποχώρηση των EBITDA κατά 54% στα 50,1 εκατ. ευρώ.

Για το α’ εξάμηνο, αναμένει δημοσιευμένα καθαρά κέρδη μειωμένα κατά 81% στα 20,3 εκατ. ευρώ και EBITDA 44% χαμηλότερα στα 86 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα και των δυο εταιρειών θα ανακοινωθούν την Τρίτη 24 Αυγούστου, μετά τη λήξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης.

Η Marfin Analysis διατηρεί αμετάβλητη την σύσταση “buy” και τις τιμές στόχους των 7,90 ευρώ και 11,40 ευρώ ανά μετοχή και για τις δυο εταιρείες, αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v