Σήμερα τα αποτελέσματα ΕΛΠΕ, Motor Oil, Φουρλή

Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil και Φουρλή περιλαμβάνει το σημερινό… μενού των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων β’ τριμήνου και α’ εξαμήνου εισηγμένων στο ΧΑ εταιρειών.

Σήμερα τα αποτελέσματα ΕΛΠΕ, Motor Oil, Φουρλή
Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil και Φουρλή περιλαμβάνει το σημερινό… μενού των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων β’ τριμήνου και α’ εξαμήνου εισηγμένων στο ΧΑ εταιρειών.

ΕΛΠΕ:

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, τα Ελληνικά Πετρέλαια αναμένεται να καταγράψουν πτώση της τάξης του 53% στα κέρδη του α΄ εξαμήνου, λόγω της ύφεσης καθώς και της χαμηλότερης αξίας των πετρελαϊκών αποθεμάτων.

Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις έξι αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters κάνουν λόγο για δημοσιευμένα καθαρά κέρδη ύψους 66,6 εκατ. ευρώ, ενώ, εξαιρουμένης της επίπτωσης των χαμηλότερων τιμών του πετρελαίου στα αποθέματα, τα προσαρμοσμένα «καθαρά» κέρδη αναμένεται να διαμορφωθούν 31% χαμηλότερα στα 78,3 εκατ. ευρώ, λόγω του χαμηλότερου όγκου των πωλήσεων.

Σε λειτουργικό επίπεδο, τα EBITDA αναμένεται να είναι αυξημένα κατά 10% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους, στα 276 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στο β΄ τρίμηνο, οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για καθαρά κέρδη 23,6 εκατ. ευρώ, από 106 εκατ. ευρώ πέρυσι, και EBITDA 126 εκατ. ευρώ, από 159 εκατ. ευρώ το β΄ τρίμηνο του 2009.

Η HSBC προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη των ΕΛΠΕ το β’ τρίμηνο θα διαμορφωθούν στα 25 εκατ. ευρώ, η Marfin Analysis αναμένει κέρδη 34 εκατ. ευρώ, η Alpha Finance κέρδη 30-35 εκατ. ευρώ και η Εθνική Χρηματιστηριακή μόλις 6,6 εκατ. ευρώ.

Motor Oil:

Όσον αφορά στη Motor Oil, έξι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters εκτιμούν πως η έκτακτη φορολόγηση και οι δυσμενείς συνθήκες σχετικά με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες θα πλήξουν τα μεγέθη του α΄ εξαμήνου, εκτιμώντας πως τα καθαρά κέρδη θα καταγράψουν πτώση της τάξης του 83%.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις τους, τα καθαρά κέρδη της Motor Oil θα διαμορφωθούν στα 17,8 εκατ. ευρώ, έναντι των 105,2 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου εξαμήνου του προηγούμενου έτους. Τα EBITDA αναμένεται να είναι χαμηλότερα κατά 47% στα 82 εκατ. ευρώ.

Όπως σημειώνουν, η έκτακτη φορολόγηση της Motor Oil αναμένεται να ανέλθει στα 13 εκατ. ευρώ.

Για το β΄ τρίμηνο, οι αναλυτές αναμένουν υποχώρηση των καθαρών κερδών στα 5,3 εκατ. ευρώ, από τα 85,9 εκατ. ευρώ πέρυσι, και των EBITDA στα 46,2 εκατ. ευρώ από 109,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Η Marfin Analysis εκτιμά πως τα καθαρά κέρδη 7,7 εκατ. ευρώ το β’ τρίμηνο, η Proton Bank κέρδη4 εκατ. ευρώ, ενώ η Εθνική Χρηματιστηριακή αναμένει κέρδη 4,1 εκατ. ευρώ. 


Φουρλής:

Για την Φουρλής, οι εκτιμήσεις της Εθνικής Χρηματιστηριακής κάνουν λόγο για ζημιές ύψους 1,9 εκατ. ευρώ το β’ τρίμηνο, ενώ στα 1,6 εκατ. ευρώ εκτιμά τις ζημιές η Proton Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v