OTΕ: Οφέλη από νέο φορονόμο βλέπει η EFG Sec.

Θετικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά τα κέρδη ανά μετοχή και τις ταμειακές ροές φέρνει για τον ΟΤΕ το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, επισημαίνει η Eurobank, ενώ βλέπει ανοδικές αναθεωρήσεις για τα μεγέθη του Οργανισμού.

OTΕ: Οφέλη από νέο φορονόμο βλέπει η EFG Sec.
Θετικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά τα κέρδη ανά μετοχή και τις ταμειακές ροές φέρνει για τον ΟΤΕ το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, επισημαίνει η Eurobank Securities στο πρωινό της report. Κατά τη χρηματιστηριακή, θα υπάρξουν ανοδικές αναθεωρήσεις για τα μεγέθη του Οργανισμού τόσο από την ίδια όσο και από τους υπόλοιπους αναλυτές.

Εκτίμηση της Eurobank Securities είναι πως τα ποσά της φορολογίας θα μειωθούν κατά 20 εκατ. ευρώ το 2011 και κατά 40 εκατ. ευρώ το 2012, περιορίζοντας το ποσοστό του φόρου σε επίπεδα χαμηλότερα του 40% το 2012 και του 30% στη συνέχεια.

Η χρηματιστηριακή θεωρεί ότι σε τέτοια περίπτωση η θετική επίδραση στην τιμή-στόχο για τη μετοχή θα είναι της τάξεως του 0,7 ευρώ.

Σημειώνεται πως οι νέες φορολογικές διατάξεις θα έχουν και αναδρομική ισχύ, αφορούν δηλαδή και στα διανεμόμενα κέρδη του 2010, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση των κερδών ανά μετοχή και το μέρισμα για εταιρίες με υψηλή μερισματική απόδοση όπως ο ΟΠΑΠ και η Motor Oil.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v