Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΥΤΙΛ-ΜΟΗ: Τα οφέλη της εισόδου σε ΕΠΑ Αττικής

Τα οφέλη από την είσοδο των Μυτιληναίου και Motor Oil στη λιανική αγορά φυσικού αερίου μέσω της κατάθεσης δεσμευτικής προσφοράς για την ΕΠΑ Αττικής αναλύει στο πρωινό της report η Marfin Analysis.

ΜΥΤΙΛ-ΜΟΗ: Τα οφέλη της εισόδου σε ΕΠΑ Αττικής
Τα οφέλη από την είσοδο του Μυτιληναίου και της Motor Oil στη λιανική αγορά φυσικού αερίου μέσω της κατάθεσης δεσμευτικής προσφοράς για την ΕΠΑ Αττικής αναλύει στο πρωινό της report (26/1/2011) η Marfin Analysis.

Για τη Μυτιληναίος συγκεκριμένα η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι η είσοδος στη λιανική αγορά φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού αναμένεται να εξελιχθεί σε σημαντικό οδηγό κερδών στο μέλλον για τον όμιλο, καθώς συμπληρώνει την ήδη ισχυρή θέση στην παραγωγή ηλεκτρισμού και στο LNG και μπορεί να προσφέρει πακέτα υπηρεσιών στον πελάτη. Η συνεργασία με τη Motor Oil είναι ένα επιπλέον συγκριτικό πλεονέκτημα στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Σε ό,τι αφορά τη Motor Oil, σημειώνει πως η είσοδος στην αγορά φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού δεν είναι προς το παρόν κύρια δραστηριότητα για την εταιρία, αλλά η επιχείρηση αποκτά πρόσβαση σε νέες αγορές στην ενέργεια και ενδυναμώνει τη θέση της στη λιανική.

Η Marfin Analysis, που διατηρεί τη σύσταση "αγοράς" και για τις δύο εταιρίες, σημειώνει πως περιμένει την εξέλιξη του διαγωνισμού για να προχωρήσει σε αλλαγές στις εκτιμήσεις της.

Όπως υπενθυμίζει η χρηματιστηριακή, η κοινοπραξία Μυτιληναίου - Motor Oil, η M&M Gas, κατέθεσε τη μία από τις δύο δεσμευτικές προσφορές για το 49% της ΕΠΑ Αττικής, που είναι σε διαδικασία πώλησης από την Duke Energy - Shell (το 51% το κατέχει η ΔΕΠΑ). Η δεύτερη προσφορά έγινε από τη γερμανική εταιρία Goldgas.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v