Eθνική Sec:Ποιες εταιρίες ευνοούνται από φορονόμο

Oι μετοχές των ΟΠΑΠ, Motor Oil, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Μυτιληναίου και ΜΕΤΚΑ θα "ευνοηθούν" περισσότερο από τις αλλαγές στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, εκτιμά η Εθνική Sec. σε έκθεση με ημερομηνία 26 Ιανουαρίου.

Eθνική Sec:Ποιες εταιρίες ευνοούνται από φορονόμο
Oι εισηγμένες ΟΠΑΠ, Motor Oil, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Μυτιληναίος και Μέτκα θα "ευνοηθούν" περισσότερο από τις αλλαγές στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, εκτιμά η Εθνική Sec. σε έκθεση με ημερομηνία 26 Ιανουαρίου. 

Επιπλέον, στις εισηγμένες που μπορεί να μεταβάλουν τη μερισματική τους πολιτική, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, συμπεριλαμβάνονται η , ο ΟΤΕ, η Jumbo και η Μέτκα.

Με βάση τις νέες προβλέψεις της χρηματιστηριακής, το μέρισμα ανά μετοχή το 2010 θα διαμορφωθεί στο 1,73 ευρώ για τον ΟΠΑΠ, στο 0,85 ευρώ για τη Motor Oil, στο 0,9 ευρώ για τη ΔΕΗ, στο 0,47 ευρώ για τα ΕΛΠΕ, στο 0,28 ευρώ για τον Μυτιληναίο και στο 0,81 ευρώ για τη Μέτκα.

Η Εθνική Sec. αναφέρει ότι ο νέος φορονόμος ευνοεί όλες τις κερδοφόρες εισηγμένες εταιρίες της Σοφοκλέους, όμως και εκείνες με υψηλή κερδοφορία και ταμειακές ροές είναι από τις πλέον κερδισμένες.

Όπως σημειώνει, το νέο φορολογικό καθεστώς είναι απλούστερο, φιλικότερο προς τις επενδύσεις και μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της διανομής μερισμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v