MΟΗ: Η διύλιση τόνωσε τα μεγέθη, λένε αναλυτές

Τη θετική επίδραση των περιθωρίων κέρδους από διύλιση προβάλλουν οι αναλυτές ως έναν από τους βασικούς παράγοντες που οδήγησαν την Motor Oil στα ισχυρά αποτελέσματα του έτους και του τετάρτου τριμήνου.

MΟΗ: Η διύλιση τόνωσε τα μεγέθη, λένε αναλυτές
Τη θετική επίδραση των περιθωρίων κέρδους από διύλιση προβάλλουν οι αναλυτές ως έναν από τους βασικούς παράγοντες που οδήγησαν την Motor Oil στα ισχυρά αποτελέσματα του έτους και του τετάρτου τριμήνου, τα οποία ανακοινώθηκαν χθες

Ισχυρές επιδόσεις παρά το απαιτητικό έτος εμφάνισε η εταιρία, αναφέρει η Merril Lynch σε έκθεσή της με ημερομηνία 17 Μαρτίου, όπου αυξάνει την αντικειμενική τιμή για τον τίτλο της εταιρίας έως τα 10,1 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση σε «outperform».

Ισχυρά ήταν τα μεγέθη της εταιρίας και σύμφωνα με την Eurobank Securities, ενώ αντίστοιχη είναι η εκτίμηση και της Euroxx, η οποία θέτει την τιμή στόχο στα 10,3 ευρώ και την σύσταση σε overweight. Στην Euroxx αρέσει η ικανότητα της Motor Oil να λειτουργεί σε επίπεδα πλήρους παραγωγικότητας και να κατευθύνει την αυξημένη παραγωγή στην αγορά εξαγωγών με ικανοποιητικά περιθώρια.

Πολύ ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα της Motor Oil εμφανίζεται η HSBC η οποία εμφάνισε ισχυρό τέταρτο τρίμηνο το οποίο ωθήθηκε από εντυπωσιακή κερδοφορία στο τμήμα της διύλισης. Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται με τη σειρά της σε τρεις παράγοντες: υψηλότερα περιθώρια κέρδους από διύλιση, αύξησης των τιμών του πετρελαίου και ισχυροποίησης του δολαρίου έναντι του ευρώ.

Σε γενικές γραµµές, ήταν µία µέτρια χρονιά, αναφέρει από την πλευρά της η Marfin Analysis, λόγω της αρνητικής οικονοµικής κατάστασης διεθνώς και στην Ελλάδα. Για το µέλλον, η εικόνα για τα περιθώρια διύλισης παραµένει θολή λόγω πολλών αβεβαιοτήτων διεθνώς αλλά και το εσωτερικό περιβάλλον παραµένει πολύ πιεσµένο από πλευράς ζήτησης. Eποµένως, συνεχίζει η χρηματιστηριακή, «θα διατηρήσουµε την συντηρητική µας στάση και θα επανέλθουµε σύντοµα µε νέες εκτιµήσεις και αποτίµηση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v