Motor Oil: Δεν θα υπάρξει πρόβλημα από Λιβύη

Χωρίς σημαντικές επιπτώσεις για τη Motor Oil θα είναι η κατάσταση στη Λιβύη, είπε η διοίκηση της εταιρίας κατά το conference call, το οποίο επικαλούνται οι χρηματιστηριακές στα πρωινά τους reports.

Motor Oil: Δεν θα υπάρξει πρόβλημα από Λιβύη
Χωρίς σημαντικές επιπτώσεις για τη Motor Oil θα είναι η κατάσταση στη Λιβύη, είπε η διοίκηση της εταιρίας κατά το conference call, το οποίο επικαλούνται οι χρηματιστηριακές στα πρωινά τους reports.  

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, η Motor Oil δεν χρησιμοποιεί πρώτη πετρελαϊκή ύλη από τη Λιβύη. Αν και πέρσι το 9% των πωλήσεών της κατευθύνθηκε στη χώρα αυτή, η διοίκηση ανέφερε πως εύκολα θα βρεθούν τρόποι να υπάρξει το αγοραστικό αυτό ενδιαφέρον από άλλες αγορές της περιοχής.

Όπως επισημαίνει η Euroxx Securities, oι κεφαλαιουχικές δαπάνες, οι οποίες ήταν αυξημένες το προηγούμενο διάστημα λόγω επενδύσεων, θα διαμορφωθούν στα 40 εκατ. ευρώ από το 2011 και εξής. Εντός του τρέχοντος έτους, η διοίκηση θα αναζητήσει νέες ευκαιρίες για μείωση του κόστους παρά την αυξημένη παραγωγή, ενώ όπως εξήγησε οι αυξημένες δαπάνες κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2010 αποδίδονται στα έκτακτα κόστη αποχώρησης εργαζομένων.

Σε ό,τι αφορά το χρέος της Motor Oil, περίπου 300- 350 εκατ. ευρώ θα μετατραπούν από βραχυπρόθεσμες οφειλές σε μακροπρόθεσμες. Τέλος, σύμφωνα με την Proton Bank η διοίκηση επιβεβαίωσε την πρόθεσή της για επιστροφή κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v