Alpha Fin: Ανώμαλος δρόμος για Ελλάδα

Οι μετοχές των ΟΠΑΠ, Μotor Oil, ΟΛΠ και ΜΕΤΚΑ είναι οι κορυφαίες επιλογές της Alpha Finance, όπως αναφέρει στο "Greek Equities - Investment Perpectives".

Alpha Fin: Ανώμαλος δρόμος για Ελλάδα
Με αφορμή το 6ο Ετήσιο Ελληνικό Roadshow των ελληνικών μετοχών στο Λονδίνο στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου, η Alpha Finance προέβη σε επαναδιατύπωση των top picks της, αναλύοντας ωστόσο διεξοδικά τις μακροσυνθήκες στην οικονομία, τα αποτελέσματα εξαμήνου όπως και τις προοπτικές των μετοχών που αποτελούν τo universe της.

Τα πιο βασικά σημεία της πολυσέλιδης έκθεσης, που έχει τίτλο "Investment Perspectives - Challenging times ahead", είναι:

? Η παγκόσμια οικονομία και οι ανησυχίες γύρω από το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης και το PSI έχουν οδηγήσει την αγορά σε χαμηλά 15ετίας.

? Το ΑΕΠ της Ελλάδας το 2011 θα μειωθεί 4,9% σε πραγματικούς όρους και 3,2% σε ονομαστικούς, ενώ για το 2012 θα είναι -0,2% σε πραγματικούς όρους και +0,8% σε ονομαστικούς.

? Ωστόσο, οι πιθανότητες είναι ότι το PSI θα είναι επαρκές και τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. θα σφραγίσουν τη συμφωνία μέχρι τον Οκτώβριο, ακόμα και αν οι στόχοι για το φετινό έλλειμμα πρέπει να αναθεωρηθούν.

? ΤΟ ΤΧΣ δεν αποτελεί μονόδρομο για τις τράπεζες. Η συμφωνία των Alpha - EFG δείχνει τον δρόμο.

? Η ανακοίνωση της συμφωνίας συγχώνευσης των Alpha - Eurobank ήταν ένα σημαντικό βήμα για τη συσσώρευση στον τραπεζικό κλάδο και πιστεύουμε ότι είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσουν περισσότερες συγχωνεύσεις, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί αξία για τους μετόχους και να υπάρξει άντληση κεφαλαίων.

? Η χώρα θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις και ο μόνος δρόμος για τις μετοχές είναι το stock picking.

? Τα top picks είναι ο ΟΠΑΠ, η Motor Oil, ο ΟΛΠ και η Μέτκα.

? Βασικοί καταλύτες είναι οι πολιτικές επιλογές στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, τα μακροοικονομικά στοιχεία και η παγκόσμια οικονομία.

? Η αποτελεσματική εφαρμογή και η επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών είναι το κλειδί για την ανάκαμψη.

? Από το 2004 η απόδοση του Γ.Δ. ακολουθεί την πορεία των κερδών ανά μετοχή.

? Για το 2012 τα καθαρά κέρδη θα αυξηθούν 64% κυρίως λόγω των τραπεζών.

? Οι δείκτες αποτίμησης της αγοράς για το 2012 είναι 8,2 φορές τα κέρδη ανά μετοχή και 0,5 φορά τη λογιστική αξία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v