Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Finance: H Ελλάδα σε κρίσιμο σταυρoδρόμι

«Η χώρα βρίσκεται και πάλι μπροστά σε κρίσιμο σταυροδρόμι», είναι η άποψη των αναλυτών της Alpha Finance στο ειδικό report Investment Perspectives για την ελληνική αγορά μετοχών. Ποιους τίτλους προτείνει.

Alpha Finance: H Ελλάδα σε κρίσιμο σταυρoδρόμι
«Η χώρα βρίσκεται και πάλι μπροστά σε κρίσιμο σταυροδρόμι», είναι η άποψη των αναλυτών της Alpha Finance στο ειδικό report Investment Perspectives για την ελληνική αγορά μετοχών. Οι κορυφαίες επιλογές τους είναι οι τίτλοι των: ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, Motor Oil και Μυτιληναίος.

Οι συστάσεις για τα top picks είναι outperform και οι τιμές στόχοι διαμορφώνονται ως εξής:

-ΟΤΕ 4,5 ευρώ ανά μετοχή +74% περιθώριο ανόδου,
-ΔΕΗ 13,6 ευρώ ανά μετοχή και 416% περιθώριο ανόδου,
-ΕΥΔΑΠ 5,5 ευρώ και 65% περιθώριο ανόδου,
-ΟΛΠ 27 ευρώ και 160% περιθώριο,
-Motor Oil 8 ευρώ και 68% περιθώριο ανόδου
-Μυτιληναίος 7,9 ευρώ και 248% περιθώριο ανόδου.


Με όλη αυτήν την αβεβαιότητα που περιβάλλει την ελληνική οικονομία, δεν υπάρχει καμία έκπληξη γιατί το Χ.Α. πρόσφατα κινήθηκε σε νέα χαμηλά έτους. «Πιστεύουμε ότι το τρενάκι του τρόμου θα συνεχιστεί έως ότου η Ε.Ε. βρει μια μόνιμη λύση για την Ελλάδα.

Επειδή οι τράπεζες θα πρέπει να προχωρήσουν σύντομα σε σημαντικές αυξήσεις κεφαλαίου, η σύσταση για τον κλάδο είναι υπό εξέταση και η εστίασή μας θα παραμείνει σε μετοχές αξίας (value stocks) οι οποίες θα μπορούσαν να ανακάμψουν σημαντικά σε περίπτωση μείωσης του risk premium της χώρας», τονίζει η Alpha Finance.

«Η χώρα είναι και πάλι στο όριο και αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι ένα αξιόπιστο, πολιτικά αποδεκτό, τόσο στο εσωτερικό όσο και στην Ε.Ε., πρόγραμμα που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη. Το πρόγραμμα αυτό ίσως θα πρέπει να περιλαμβάνει νέους ρεαλιστικούς στόχους, που θα λαμβάνουν υπόψη τη μεγαλύτερη από την αναμενόμενη ύφεση της οικονομίας. Αυτό θα ανοίξει την πόρτα σε επενδύσεις, οι οποίες έχουν μειωθεί πάρα πολύ κατά τα τελευταία 5 χρόνια, και με αυτόν τρόπο θα σπάσει αποφασιστικά ο φαύλος κύκλος της λιτότητας - ύφεσης», εκτιμά η A.F.

Στους πιθανούς καταλύτες και κινδύνους η Alpha Finance επισημαίνει τον πολιτικό κίνδυνο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ε.Ε. Ειδικά για τον τραπεζικό κλάδο, αναφέρει ότι προφανώς οι όροι της αύξησης θα είναι ένα σημαντικό βήμα, ωστόσο όσοι ιδιώτες επενδυτές συμμετάσχουν θα πρέπει να έχουν σαφή κίνητρα και η στάση τους δεν θα καθοριστεί μόνο από τους όρους του recap.

Χωρίς ένα ισχυρό investment case οι επενδυτές θα απέχουν από τις αυξήσεις, ενώ η παραμονή της χώρας στο ευρώ θα πρέπει να διασφαλιστεί. Κάθε συμφωνία που δημιουργεί αξία θα είναι στα συν για την εξαγοράστρια τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v