Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

NBG Sec: Τα τρία "top picks" του 2013

Οι μετοχές των ΟΤΕ, ΜΕΤΚΑ και Motor Oil είναι εκείνες που προτιμά για το 2013 η NBG Securities σύμφωνα με Greek Equity Strategy (30/1). Ξεχωρίζει επίσης τις μετοχές των ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, Τιτάν και Frigoglass.

NBG Sec: Τα τρία top picks του 2013
Οι μετοχές των ΟΤΕ, Μέτκα και Motor Oil είναι εκείνες που προτιμά (most like) για το 2013 η NBG Securities σύμφωνα με το Greek Equity Strategy (30/01).

Ξεχωρίζει επίσης τις ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, Τιτάν και Frigoglass τονίζοντας ότι θα μπορούσαν να εκπλήξουν ευχάριστα κατά τη διάρκεια του έτους.

Εκτιμά ακόμη πως θα προσελκύσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον εισηγμένες με μικρή κεφαλαιοποίηση (κάτω των 75 εκατ.) που διαθέτουν εξαγωγικό προσανατολισμό ή κατέχουν ηγετική θέση στον κλάδο τους.

Συνολικά για το ΧΑ η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι θα προσφέρει ενδιαφέρουσες επενδυτικές ευκαιρίες, ενώ δηλώνει ότι προτιμά τις μη – χρηματοοικονομικές εταιρίες από τις χρηματοοικονομικές, όπως επίσης τις επιχειρήσεις με ισχυρούς ισολογισμούς αλλά και εκείνες που διαθέτουν business models με έμφαση στις ταμειακές ροές.

Θεωρεί σημαντικό ζήτημα τις αποκρατικοποιήσεις των ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ και τις συνακόλουθες αλλαγές που θα επέλθουν στους κλάδους του gaming και της ενέργειας.

Εκτιμά ακόμη ότι τα πολιτικά θέματα δεν θα διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο φέτος, αφού δεν σχεδιάζονται εκλογές και η κοινή γνώμη δεν επιθυμεί νέες κάλπες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v