Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Exotix: Σε… rally mode το Χρηματιστήριο

Ενδιαφέρον εντοπίζεται από την Exοtix στον τραπεζικό κλάδο, για τον οποίο ο οίκος είναι "ταύρος" σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, αφήνοντας ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο βραχυπρόθεσμου profit taking. Οι εκτιμήσεις για την πολιτική κατάσταση.

Exotix: Σε… rally mode το Χρηματιστήριο

Σε ρυθμούς ράλι βρίσκεται η ελληνική αγορά, σημειώνει η Exotix σε ανάλυσή της, στεκόμενη στο ότι το τελευταίο διήμερο υπήρξαν «αξιοπρεπείς» όγκοι συναλλαγών, άνω των 100 εκατ. ευρώ. 

Τονίζει ότι το ενδιαφέρον εντοπίζεται στις τράπεζες (στις οποίες γίνονται και σημαντικά πακέτα), κλάδος για τον οποίο παραμένει «ταύρος» σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, αφήνοντας ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο βραχυπρόθεσμου profit taking.

Εκτός τραπεζών, ο ΟΤΕ αποτελεί ασφαλές καταφύγιο καθώς έκλεισε στα 7,44 ευρώ, ενώ ο ΟΠΑΠ έχει υποαποδόσει, αλλά βρίσκεται στο προσκήνιο. Σύμφωνα με την Exotix, μπορεί να πάει καλύτερα, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η εκτίμηση της Citi για τη μετοχή είναι λανθασμένη. Αιτιολογεί τη θέση της λέγοντας ότι έχει εκλείψει η αβεβαιότητα αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση, και υπεγράφη η σύμβαση για τα λαχεία. Με δεδομένη τη βελτίωση της εικόνας της οικονομίας, σημειώνει, δικαιολογείται ανώτερη τιμή στόχο (9,2 ευρώ).

Η πολιτική κατάσταση

Σύμφωνα με την Exotix, τα πολιτικά ρίσκα είναι περιορισμένα και η εκτίμηση είναι ότι η αξιολόγηση της τρόικας θα ολοκληρωθεί κανονικά. Υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση υιοθετεί αυστηρά μερκελική οικονομική γραμμή, ενώ το Βερολίνο έχει στείλει ξεκάθαρο μήνυμα: μείνετε πιστοί στο πρόγραμμα και η Γερμανία θα στηρίξει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο