Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΕΔΥΚΑ: Επιτυχημένος πρόεδρος της ΕΚ ο Μποτόπουλος

Ως φορείς της αγοράς διαφωνούμε κάθετα με την αντικατάσταση του Προέδρου της εποπτικής αρχής, τονίζει ο ΣΕΔΥΚΑ. Υπογραμμίζει πως τα κυβερνητικά στελέχη θα πρέπει να κάνουν αυτοκριτική για τις δηλώσεις που οι ίδιοι κάνουν σε καθημερινά.

ΣΕΔΥΚΑ: Επιτυχημένος πρόεδρος της ΕΚ ο Μποτόπουλος
Η θητεία του σημερινού Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θεωρείται κάτι παραπάνω από επιτυχημένη. Επί των ημερών του βελτιώθηκε αισθητά το νομοθετικό πλαίσιο της κεφαλαιαγοράς, δημιουργήθηκε άριστο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ όλων των φορέων και γενικά εξασφαλίστηκε η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, τονίζει ο ΣΕΔΥΚΑ.

Επειδή τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως αφορμή αποτελούν οι δηλώσεις του Προέδρου όσον αφορά τη ρευστότητα της Χώρας, να επισημάνουμε ότι μόλις σήμερα έγιναν αντίστοιχες δηλώσεις από κυβερνητικό παράγοντα, ενώ η ρευστότητα της χώρας αποτελεί καθημερινή είδηση, συνήθως με πρωτοβουλία κυβερνητικών παραγόντων.

Το μόνο σίγουρο είναι πως τα κυβερνητικά στελέχη θα πρέπει προηγουμένως να κάνουν την αυτοκριτική τους, όχι μόνο για την σημερινή κατάσταση που έχει περιέλθει η Χώρα, αλλά και για τις δηλώσεις που οι ίδιοι κάνουν σε καθημερινή βάση.

Ως φορείς της αγοράς διαφωνούμε κάθετα με την αντικατάσταση του Προέδρου της εποπτικής αρχής και προτείνουμε προς τον Υπουργό Οικονομικών να μη λάβει υπ' όψιν του τις δηλώσεις των στελεχών της Κυβέρνησης και αποδομήσει το οικοδόμημα που με τόσο κόπο δημιουργήθηκε τα τελευταία έτη.

Η ουσία εξάλλου της ύπαρξης Ανεξαρτήτων Αρχών με πενταετή θητεία είναι η διασφάλιση της αντικειμενικότητας και η εξασφάλιση της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης μακριά από κομματικούς εναγκαλισμούς.

Να θυμίσουμε ότι η θητεία του κ. Μποτόπουλου ανανεώθηκε πρόσφατα, σημειώνει ο ΣΕΔΥΚΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v