Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπλοκή με Μποτόπουλο

Οι δηλώσεις για έλλειψη ρευστότητας δεν συνάδουν με τη θέση που κατέχει, εκτιμούν στον υπουργείο Οικονομικών. Δεν έχει ζητηθεί παραίτηση, υποστηρίζει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Εμπλοκή με Μποτόπουλο

Οι δηλώσεις που είχε κάνει προ ημερών ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ότι τα ταμειακά διαθέσιμα εξαντλούνται τις επόμενες δύο εβδομάδες αποτέλεσαν την αφορμή για να υπάρξει εμπλοκή μεταξύ υπουργείου Οικονομικών και Κώστας Μποτόπουλος.

Κατά ορισμένες πληροφορίες η κυβέρνηση ζήτησε από τον κ. Μποτόπουλο να τη «διευκολύνει» υποβάλλοντας την παραίτησή του. Και αυτό γιατί οι επίμαχες δηλώσεις δεν συνάδουν με τη θέση που κατέχει. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μάλιστα, χθες υπήρξε συνάντηση του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Από το γραφείο του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς - ο οποίος βρίσκεται σε υπηρεσιακό ταξίδι στο εξωτερικό - επιβεβαιώθηκε η χθεσινή συνάντηση του κ. Μποτόπουλου με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη. Οσον αφορά στο θέμα παραίτησης η επίσημη δήλωση από την ίδια πλευρά είναι «δεν γνωρίζουμε κάτι τέτοιο».

ΣΕΔΥΚΑ: Επιτυχημένος Πρόεδρος της ΕΚ ο Μποτόπουλος

Η θητεία του σημερινού Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θεωρείται κάτι παραπάνω από επιτυχημένη. Επί των ημερών του βελτιώθηκε αισθητά το νομοθετικό πλαίσιο της κεφαλαιαγοράς, δημιουργήθηκε άριστο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ όλων των φορέων και γενικά εξασφαλίστηκε η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, τονίζει ο ΣΕΔΥΚΑ σε σχετική ανακοίνωση.

Επειδή τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως αφορμή αποτελούν οι δηλώσεις του Προέδρου όσον αφορά τη ρευστότητα της Χώρας, να επισημάνουμε ότι μόλις σήμερα έγιναν αντίστοιχες δηλώσεις από κυβερνητικό παράγοντα, ενώ η ρευστότητα της χώρας αποτελεί καθημερινή είδηση, συνήθως με πρωτοβουλία κυβερνητικών παραγόντων.

Το μόνο σίγουρο είναι πως τα κυβερνητικά στελέχη θα πρέπει προηγουμένως να κάνουν την αυτοκριτική τους, όχι μόνο για την σημερινή κατάσταση που έχει περιέλθει η Χώρα, αλλά και για τις δηλώσεις που οι ίδιοι κάνουν σε καθημερινή βάση.

Ως φορείς της αγοράς διαφωνούμε κάθετα με την αντικατάσταση του Προέδρου της εποπτικής αρχής και προτείνουμε προς τον Υπουργό Οικονομικών να μη λάβει υπ' όψιν του τις δηλώσεις των στελεχών της Κυβέρνησης και αποδομήσει το οικοδόμημα που με τόσο κόπο δημιουργήθηκε τα τελευταία έτη, υπογραμμίζει ο ΣΕΔΥΚΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v