Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα top picks της Παντελάκης Χρηματιστηριακής

Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μετοχικό ράλι στην ελληνική αγορά το 2016, τονίζει η χρηματιστηριακή. Ωστόσο, υπογραμμίζει, τα ρίσκα είναι υψηλά και κάποιος θα μπορούσε να δει το ποτήρι «μισοάδειο». Πώς θα ξεκινήσει ο ενάρετος κύκλος. Οι κορυφαίες μετοχικές επιλογές.

Τα top picks της Παντελάκης Χρηματιστηριακής

Μια ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα μπορούσε να οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε έναν ενάρετο κύκλο, με οικονομική ανάκαμψη, άρση των capital controls, ελάφρυνση χρέους και ενίσχυση των ελληνικών μετοχών και ομολόγων, σημειώνει η Παντελάκης Χρηματιστηριακή σε έκθεσή της για την ελληνική αγορά.

Από την άλλη πλευρά, υπογραμμίζει, κάποιοι θα μπορούσαν να δουν το ποτήρι «μισοάδειο». Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δείξει σημάδια ιδιοκτησίας του προγράμματος, στυλώνει τα πόδια στην υλοποίηση και αντί να απελευθερώνει, θέτει εμπόδια στον ιδιωτικό τομέα.

Η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις και η κοινοβουλευτική της πλειοψηφία θα δοκιμαστούν με τις αλλαγές σε ασφαλιστικό και φορολογικό που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τη στιγμή που η αντιπολίτευση διατείνεται ότι δεν είναι πρόθυμη να σώσει την παρτίδα.

Μια ενδεχόμενη παράταση των διαπραγματεύσεων μέχρι τον Ιούνιο αποτελεί στην παρούσα φάση μακρινή πιθανότητα, αλλά μπορεί να εκτροχιάσει την ανάκαμψη, τη συμμετοχή των ελληνικών τίτλων στο QE, ενώ μπορεί να αφυπνίσει εκ νέου τα σενάρια για έξοδο από το ευρώ.

Εχοντας κάψει το χαρτί του Grexit από πέρυσι το καλοκαίρι, με το δημοψήφισμα, η Ελλάδα δεν έχει αξιόπιστες εναλλακτικές. Υπό αυτή την έννοια, η Ελλάδα είναι μια από τις ελάχιστες αναδυόμενες αγορές με ξεκάθαρους καταλύτες αποδόσεων το 2016.

Τα εταιρικά κέρδη αναμένεται να ανακάμψουν, οι αποτιμήσεις είναι φθηνές και οι θέσεις των επενδυτών είναι μικρές και συγκεντρωμένες. Ως εκ τούτου συντρέχουν οι προϋποθέσεις για μετοχικό ράλι, εάν δεν υπάρξει κλιμάκωση της παγκόσμιας διάθεσης για αποφυγή ρίσκου ή της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη. Όμως οι επενδυτές θα πρέπει να είναι έτοιμοι για έντονη μεταβλητότητα.

Οι κορυφαίες επιλογές

Το προτεινόμενο χαρτοφυλάκιο της Παντελάκης Χρηματιστηριακή περιλαμβάνει τις μετοχές των Εθνικής, Alpha, ΟΤΕ και Jumbo και χαρακτηρίζεται από μεγάλα περιθώρια ανόδου, με προστασία στην πτώση λόγω αμυντικών χαρακτηριστικών και ελκυστικών αποτιμήσεων.

Επίσης, η χρηματιστηριακή τονίζει ότι της αρέσουν οι μετοχές των Τιτάν και Motor Oil σαν φθηνές εγχώριες εναλλακτικές για να τοποθετηθεί κανείς σε παγκόσμιες κλαδικές τάσεις (τον κατασκευαστικό κλάδο στις ΗΠΑ και τα περιθώρια διύλισης).

Η χρηματιστηριακή δίνει τιμή-στόχο στα 3,2 ευρώ για την Alpha, στο 0,45 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα, στα 12,5 ευρώ για τη Motor Oil, στα 12,6 ευρώ για τα Jumbo, στα 11,5 ευρώ για τον ΟΤΕ και στα 24,7 ευρώ για την Τιτάν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v