Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Motor Oil: Στα 21,5 ευρώ ο στόχος από IBG

Την τελευταία τριετία, τα διυλιστήρια της Μεσογείου έχουν επωφεληθεί από τα υψηλά περιθώρια και το ισχυρό δολάριο, μια κατάσταση που δείχνει να αντιστρέφεται τους τελευταίους μήνες.

Motor Oil: Στα 21,5 ευρώ ο στόχος από IBG

Σε accumulate από buy υποβάθμισε η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος τη σύσταση για τη μετοχή της Motor Oil, μειώνοντας και την τιμή-στόχο στα 21,5 από 21,9 ευρώ. 

Οπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, την τελευταία τριετία τα διυλιστήρια της Μεσογείου έχουν επωφεληθεί από τα υψηλά περιθώρια και το ισχυρό δολάριο, μια κατάσταση που δείχνει να αντιστρέφεται τους τελευταίους μήνες. 

Το βασικό σενάριο της χρηματιστηριακής κάνει λόγο για σταδιακή μείωση των περιθωρίων άνω των 3 δολαρίων ανά βαρέλι και διατήρηση της αδυναμίας του δολαρίου. Με αυτά τα δεδομένα, η MOH διαπραγματεύεται ακόμη με ελεύθερες ταμειακές ροές 8,5% για το 2018 και 6% για την περίοδο 2019-2022, υποδηλώνοντας ότι μια υποχώρηση από τα τρέχοντα επίπεδα θα αποτελέσει ευκαιρία για μακροπρόθεσμους επενδυτές, οι οποίοι θα επωφεληθούν επίσης και από το υψηλό μέρισμα της εισηγμένης.    

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v