Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Motor Oil: Πως σχολιάζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα α’ τριμήνου

Τα περιθώρια διύλισης επιβάρυναν την κερδοφορία της Motor Oil το α' τρίμηνο. Σημαντική η συνεισφορά των εξαγωγών στις πωλήσεις. Αύξηση του καθαρού χρέους στα 348 εκατ. Διατηρεί το "outperform" η Alpha Finance.

Motor Oil: Πως σχολιάζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα α’ τριμήνου

Τα ισχνά περιθώρια διύλισης το α’ τρίμηνο επιβάρυναν την κερδοφορία της Motor Oil, η οποία ωστόσο ευθυγραμμίστηκε με τις εκτιμήσεις, σχολιάζει η Alpha Finance. Σημειώνει πως στον βραχίονα της λιανικής (marketing) κατεγράφησαν υψηλότερα EBITDA παρά τις δύσκολες συνθήκες στην εγχώρια αγορά και πως για μια ακόμα φορά, το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων αφορούσε σε εξαγωγές. Αναφέρει επίσης πως το καθαρό χρέος αυξήθηκε στα 348 εκατ. ευρώ από 280 εκατ. στο τέλος του 2017. Η χρηματιστηριακή δίνει τιμή-στόχο 21,9 ευρώ ανά μετοχή και σύσταση “outperform” για την Motor Oil.

Για «στέρεα» αποτελέσματα κάνει λόγο η Beta Securities, αν και σημειώνει πως διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεών της, λόγω των χαμηλότερων EBITDA στη διύλιση. Επισημαίνει πως, όπως ήταν αναμενόμενο, τα περιθώρια διύλισης της Motor Oil ακολούθησαν το διεθνές σημείο αναφοράς, παρά την αύξηση των πωλήσεων του α’ τριμήνου (το 74% από εξαγωγές). Και η Beta αναφέρει την αύξηση του καθαρού χρέους στα 348 εκατ. από 280 εκατ. στο τέλος του 2017.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v