Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mytilineos: Επιβεβαιώνει την τιμή-στόχο των €43 η Morgan Stanley, σύσταση «overweight»

Σαφή περιθώρια ανάπτυξης και ελκυστική σχέση ρίσκου - οφέλους βλέπει στη μετοχή ο επενδυτικός οίκος. Οι επικερδείς κινήσεις στην αγορά ανακύκλωσης αλουμινίου και την παραγωγή γαλλίου.

Mytilineos: Επιβεβαιώνει την τιμή-στόχο των €43 η Morgan Stanley, σύσταση «overweight»

Την τιμή-στόχο των 43 ευρώ και τη σύσταση overweight για τη μετοχή της Mytilineos επιβεβαιώνει η Morgan Stanley σε έκθεσή της μετά τα αποτελέσματα εξαμήνου που ανακοίνωσε η εισηγμένη. 

Σημειώνεται ότι ο επενδυτικός οίκος σε πρόσφατη έκθεσή του είχε δώσει την τιμή-στόχο των 43 ευρώ για τη μετοχή, επισημαίνοντας ότι στο θετικό σενάριο, η τιμή - στόχος μπορεί να ανέβει έως τα 59 ευρώ.

Οπως αναφέρει, η Mytilineos στρέφεται σε κινήσεις που ενισχύουν την αξία και στον τομέα μετάλλων, παράλληλα, με το ελκυστικό αναπτυξιακό story στην Ενέργεια. 

Ειδικότερα: 

*Η ενίσχυση της παραγωγής ανακυκλωμένου αλουμινίου παραμένει προτεραιότητα, καθώς η οργανική ανάπτυξη ανακυκλωμένου αλουμινίου αποτελεί το βασικό πυλώνα μελλοντικής ανάπτυξης για τον κλάδο των μετάλλων.  Οπως εκτιμά η MS, η προ ετών είσοδος της Mytilineos στην αγορά της ανακύκλωσης έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα επικερδής. Επιπλέον, ο οίκος θεωρεί ότι η εταιρία είναι σε καλά τοποθετημένη για να ενισχύσει τις δραστηριότητες στον κλάδο ανακυκλωμένων μεάλλων και, σε συνδυασμό με την μεταστροφή σε ενεργειακό μείγμα με χαμηλότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο στην παραγωγή μετάλλων, ενισχύει τα διαπιστευτήρια ESG του στην ευρωπαϊκή αγορά αλουμινίου. 

*Η εταιρία αναζητά εναλλακτικές για περαιτέρω διαφοροποίηση των πηγών βωξίτη καθώς και στην παραγωγή και προμήθεια άλλων πρώτων υλών. Οπως επισημαίνει η Morgan Stanley, η εισηγμένη έχει έλλειμμα βωξίτη από τα ορυχεία σε Δελφούς και Δίστομο, καθώς παράγει 570 τόνους ετησίως έναντι αναγκών για 1.900 τόνους για να στηρίξει την παραγωγή αλουμίνας. Η εταιρία προμηθεύεται βωξίτη από εγχώριους και διεθνείς παραγωγούς. Ο οίκος βλέπει θετικά την περαιτέρω διαφοροποίηση και αναμένει περισσότερες λεπτομέρειες για τον βωξίτη και άλλες πρώτες ύλες. 

Παράλληλα, η Mytilineos είναι καλά τοποθετημένη για να αναπτύξει δυνατότητες παραγωγής γαλλίου, καθώς είναι υποπροϊόν στη διαδικασία παραγωγής βωξίτη. Οπως ανέφερε η εισηγμένη στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές, εξετάζει επενδύσεις εκατομμυρίων για να προχωρήσει σε παραγωγή του μετάλλου την επόμενη διευία, που θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. 

Η Morgan Stanley επισημαίνει ότι η εταιρία προσφέρει ένα μοναδικό synergistic business model, περιθώρια αναπτυξης στον κλάδο ενέργειας και επικερδή δραστηριοποίηση στον κλάδο των μετάλλων. 

Η τιμή-στόχος των 43 ευερώ, σε συνδυασμό με ποιοτική ανάπτυξη, ισχυρό ιστορικό εκτέλεσης και προοπτικές αναβάθμισης των προβλέψεων για τα κέρδη, υποδηλώνονουν μια ελκυστική σχέση ρίσκου - οφέλους για τη μετοχή. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v