Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Θετικοί οι αναλυτές για τα σχέδια επέκτασης

Θετικά υποδέχονται οι αναλυτές τις εξαγγελίες του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ για τα σχέδια του οργανισμού περί on line στοιχήματος εκτός Ελλάδος και ανάληψης του Ξυστό.

ΟΠΑΠ: Θετικοί οι αναλυτές για τα σχέδια επέκτασης
Θετικά υποδέχονται οι αναλυτές τις χθεσινές εξαγγελίες του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ, κ. Χρ. Χατζηεμμανουήλ, αναφορικά με τα σχέδια του οργανισμού περί διεκδίκησης on line στοιχήματος εκτός Ελλάδος και ανάληψης του Ξυστό.

Θετικής υποδοχής από την αγορά θα τύχει η όποια γεωγραφική επέκταση του ΟΠΑΠ αναφέρει στο πρωινό της report η HSBC, καθώς όπως εκτιμάται θα διαφοροποιήσει την θέση του Οργανισμού και σε άλλες περιοχές πλην του εγχώριου στοιχηματισμού όπου φαίνεται να αντιμετωπίζει αυξανόμενο ρίσκο. Επιπλέον, επισημαίνει η χρηματιστηριακή, κάτι τέτοιο θα αποτελέσει ευκαιρία για να αναπτύξει επικερδώς τη ρευστότητα που διαθέτει.

Μέρος της άμυνας του ΟΠΑΠ, κατά των επερχόμενων φορολογικών μέτρων και των τάσεων απελευθέρωσης της αγοράς τζόγου που παρατηρούνται στην Ευρώπη, η Alpha Finance πιστεύει ότι είναι οι δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου. Αν και με την πρώτη εκτίμηση μπορεί να θεωρήσουμε ότι οι κινήσεις του ΟΠΑΠ είναι στη σωστή κατεύθυνση, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι κάτι τέτοιο αποτελεί έμμεση "νομιμοποίηση" των ιντερνετικών ανταγωνιστών και ένα βήμα προς την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς.

Η χρηματιστηριακή έχει ήδη επεξεργαστεί ένα τέτοιο σενάριο στο οποίο η τιμή-στόχος για τη μετοχή του οργανισμού είναι στα 16,4 ευρώ. Εκτίμηση της Alpha Finance είναι πως το Ξυστό θα έχει αμελητέα επίδραση στην αποτίμηση του ΟΠΑΠ (περίπου 0,15 ευρώ).

Θετικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα νέα, αναφέρει η Marfin Analysis, πιστεύοντας ότι η επέκταση του ΟΠΑΠ στο εξωτερικό και ο εμπλουτισμός του χαρτοφυλακίου των προϊόντων είναι υποχρεωτικά μετά την εφαρμογή των φορολογικών μέτρων, τον αυξημένο ανταγωνισμό από τους παράνομους διαδικτυακούς ανταγωνιστές και την απρόβλεπτη εξέλιξη σε ό,τι αφορά το ρυθμιστικό τοπίο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v