ΕΤΕ: Δεν "βλέπει" αλλαγές στη στρατηγική η HSBC

Δεν "βλέπει" αλλαγές στη στρατηγική της Εθνικής Τράπεζας μεσοπρόθεσμα και όσον αφορά στις λειτουργικές της επιδόσεις η HSBC, όπως σχολιάζει στο πρωινό της report (30/11), αναφερόμενη στις αλλαγές στη διοίκηση της τράπεζας.

ΕΤΕ: Δεν βλέπει αλλαγές στη στρατηγική η HSBC
Δεν «βλέπει» αλλαγές στη στρατηγική της Εθνικής Τράπεζας μεσοπρόθεσμα και όσον αφορά στις λειτουργικές της επιδόσεις η HSBC, όπως σχολιάζει στο πρωινό της report (30/11), αναφερόμενη στις αλλαγές στη διοίκηση της τράπεζας.

Η HSBC εκτιμά πως τα «αμυντικά ποιοτικά χαρακτηριστικά» της τράπεζας -και συγκεκριμένα η ισχυρή της κεφαλαιακή βάση, η ικανότητά της να αντεπεξέλθει στα αυξανόμενα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και το ισχυρό της «οπλοστάσιο» όσον αφορά στον ισολογισμό της- θα παραμείνουν ανέπαφα.

Η HSBC εκτιμά πάντως ότι οι μετοχές της Εθνικής θα αντιδράσουν αρνητικά στην είδηση της αλλαγής της διοίκησης, λόγω των ανησυχιών των επενδυτών σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης να αναλάβει μεγαλύτερο ρόλο στον τραπεζικό κλάδο. Σημειώνει πως αναμένει υποαπόδοση των μετοχών, μέχρις ότου οι επενδυτές αισθανθούν πιο άνετοι με τις ικανότητες της νέας διοίκησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v