Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Ο Β. Ράπανος πρόεδρος & ο Απ. Ταμβακάκης CEO

Aιφνιδιαστική αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία της Εθνικής Τράπεζας με τον Βασίλη Ράπανο να αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου, ενώ νέος διευθύνων σύμβουλος τοποθετείται ο Απ. Ταμβακάκης. Οι αλλαγές θα επικυρωθούν σε ΔΣ την Τετάρτη.

ΕΤΕ: Ο Β. Ράπανος πρόεδρος & ο Απ. Ταμβακάκης CEO
Αιφνιδιαστική αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία της Εθνικής Τράπεζας με τον Βασίλη Ράπανο να αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου, ενώ νέος διευθύνων σύμβουλος τοποθετείται ο Απ. Ταμβακάκης, επέλεξε η κυβέρνηση, μεσούσης της αναταραχής στις αγορές και παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα τηρηθούν οι κανόνες "εταιρικής διακυβέρνησης" σε ότι αφορά την αλλαγή διοικήσεων σε εισηγμένες στις οποίες το Δημόσιο δεν έχει πλειοψηφία .

Ηδη - σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες - έχουν υποβάλλει τις παραιτήσεις τους οι νυν επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας Τ. Αράπογλου και Γ. Πεχλιβανίδης, αμφότεροι εκτελεστικά μέλη του ΔΣ.

Οι αλλαγές θα λάβουν χώρα στη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση της Τετάρτης, 2 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 12η μεσημβρινή, με θέματα ημερησίας διατάξεως την εκλογή μελών Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση των εκτελεστικών μελών του, τη συγκρότηση του Συμβουλίου σε σώμα και την εκχώρηση εξουσιών - εκπροσώπηση της εταιρείας.

Αναμένεται έως το τέλος Δεκεμβρίου η σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης για την οριστικοποίηση των αλλαγών στο πηδάλιο της Εθνικής Τράπεζας.

Σημειώνεται ότι ο Απόστολος Ταμβακάκης έχει διατελέσει υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας επί διοίκησης Θ. Καρατζά, διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, αλλά και στέλεχος του τραπεζικού βραχίονα του ομίλου Λάτση στη Γενεύη.  

Ο Βασίλης Ράπανος είναι υπεύθυνος του Παρατηρητηρίου Δημοσίου Τομέα του ΙΟΒΕ και Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κ. Ράπανος πήρε το πτυχίο του από την Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ) το 1975, Master στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Lakehead (Καναδά) το 1977 και το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Queen's του Καναδά (1982).

Στο παρελθόν υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Υπηρέτησε ως Σύμβουλος στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ως Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος στην Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ καθώς και ως Διοικητής της Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ.

Την περίοδο 2000-2004 ήταν Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Επίσης υπηρέτησε στο ΚΕΠΕ, αρχικά ως βοηθός ερευνών και αργότερα ως ερευνητής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v