Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η στρατηγική Μητσοτάκη στον δρόμο για τις ευρωεκλογές

Τα μηνύματα που εξέπεμψε από το βήμα του 15ου συνεδρίου της ΝΔ. Οι προσωπικοί τόνοι και το διακύβευμα της κάλπης. Από Τήλο και Ρόδο ξεκινά σήμερα ο νέος γύρος περιοδειών.

Η στρατηγική Μητσοτάκη στον δρόμο για τις ευρωεκλογές

Αποφασισμένος να αξιοποιήσει το ισχυρό πολιτικό του κεφάλαιο, το οποίο αποτυπώνεται σε όλες τις έρευνες (παρά την όποια κυβερνητική φθορά) και να μπει ο ίδιος μπροστά στον νέο προεκλογικό αγώνα με φόντο τις κάλπες της 9ης Ιουνίου, δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα στο 15ο συνέδριο της ΝΔ που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο τριήμερο στο Ζάππειο και που, όπως λένε κορυφαία κομματικά στελέχη, μπορεί να κάνει και πάλι τη διαφορά σε σχέση με την αντιπολίτευση.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το περιβάλλον του, πέτυχε κατά τις εργασίες του κορυφαίου κομματικού οργάνου να διασφαλίσει την επιθυμητή ενότητα και να ενισχύσει τη συσπείρωση της βάσης της παράταξης, έθεσε το ξεκάθαρο διακύβευμα των ευρωεκλογών και έκρουσε τον κίνδυνο του κινδύνου για τυχόν «λάθος προορισμό» της ψήφου των πολιτών.

Μιλώντας σε προσωπικούς τόνους και επιχειρώντας να συνδυάσει τη λογική με το συναίσθημα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε παρών «στην πρώτη γραμμή» μαζί με τη ΝΔ και διευκρίνισε προς κάθε κατεύθυνση: «Πίσω από τον τίτλο και τα ονόματα του ψηφοδελτίου μας κρύβονται οι δεσμεύσεις μας. Αλλά και κάτι άλλο: το δικό μου όνομα. Γιατί κάθε ψήφος στις Ευρωεκλογές θα μου δίνει νέα δύναμη για να διεκδικήσω όσα χρειάζεται η Ελλάδα».

Στο πλαίσιο αυτό, από σήμερα ο πρωθυπουργός ξεκινά νέο γύρο περιοδειών, από την Τήλο και τη Ρόδο, ενώ αύριο θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, όπου -μεταξύ άλλων- μαζί με τον υπουργό Παιδείας θα παρουσιάσουν ειδική πλατφόρμα για τον σχολικό εκφοβισμό. Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να δώσει μεγάλη βαρύτητα, δεδομένων των δημοσκοπικών απωλειών της ΝΔ προς τα μικρότερα δεξιά κόμματα, κάτι που μεταφράζεται σε αρκετές ακόμα επισκέψεις στην περιοχή μέχρι τις κάλπες.

«Ποτέ ξανά»

Μέχρι τότε, θα συνεχίσει να επιμένει ότι «δεν έχουμε περιθώρια για πειραματισμούς», ξορκίζοντας την αποχή, την αδράνεια και την αδιαφορία των πολιτών. Θα υπογραμμίζει ότι, παρά τα λάθη και τις αστοχίες, έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου της χώρας και θα εξακολουθήσει να δεσμεύεται ότι «ποτέ ξανά δεν θα επιτρέψουμε να συμβούν στην Ελλάδα αυτά που έγιναν την περασμένη δεκαετία».

Ταυτόχρονα, θα επιμείνει στην άσκηση δριμείας κριτικής στα κόμματα της κοινοβουλευτικής μειοψηφίας, εγκαλώντας τα για στείρα αντιπολίτευση, μη ρεαλιστικές προτάσεις και προσπάθεια να αμφισβητηθεί η πορεία της χώρας προς τα εμπρός.

Από το βήμα του γαλάζιου συνεδρίου, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε:

  • Τον ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Κασσελάκης που δεν κρύβει ότι "έχει στην ψυχή του" τον κ. Πολάκη και θεωρεί ηθικό του εκπρόσωπο τον καταδικασμένο 13-0 για παράβαση καθήκοντος κ. Παππά. Και που ο ίδιος αγνοεί τα πάντα. Όπως το ότι δεν γίνεται να ζητά επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές, όταν το κόμμα του την καταψήφισε ακόμη και για τις ευρωπαϊκές».
  • Το ΠΑΣΟΚ: «Απάντηση από τους πολίτες, όμως, πρέπει να πάρουν και εκείνοι που βάφουν με χρώματα lifestyle τις θέσεις τους. Αλλά και ο κ. Ανδρουλάκης, που βάφει το ΠΑΣΟΚ με τα χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ».
  • Την Ελληνική Λύση: «Και από κοντά, όσοι εμπορεύονται την πίστη και τον πατριωτισμό, μετατρέποντας την πολιτική σκηνή σε τηλε-μάρκετινγκ».

Μήνυμα ο κ. Μητσοτάκης εξέπεμψε και προς το εσωτερικό της ΝΔ, τα στελέχη και τους ψηφοφόρους που έχουν ενοχληθεί με συγκεκριμένες καταστάσεις: «Καμία επιμέρους διαφωνία δεν γίνεται να οδηγεί σε συνολική απόρριψη. Και κανένα μικρό παράπονο δεν αξίζει το ίδιο με μία μεγάλη συλλογική πρόοδο. Είναι καιρός όλα να ζυγιστούν με το πραγματικό τους βάρος», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v