Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Κάθε ψήφος στις ευρωεκλογές μου δίνει δύναμη, τη χρειάζομαι

Εργαλειοποίηση του πόνου κατήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επίθεση σε Κασσελάκη και Ανδρουλάκη. Θα είμαστε ο μεγάλος νικητής των ευρωεκλογών, είναι καθοριστικές οι κάλπες. Επόμενη Δευτέρα οι ανακοινώσεις των υποψηφίων

Μητσοτάκης: Κάθε ψήφος στις ευρωεκλογές μου δίνει δύναμη, τη χρειάζομαι

Για «πρωτόγνωρη συσπείρωση», έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κλείνοντας τις εργασίες του 15ου συνεδρίου της ΝΔ.

«Η αυλαία του συνεδρίου μας δίνει μια πρόσθετη αισιοδοξία, μετατρέπεται σε μια νέα ελπίδα για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Αυτή την αισιοδοξία συμμερίζονται οι ευρωπαίοι φίλοι μας και οι Κύπριοι αδελφοί μας. Το γεγονός ότι είμαστε όλοι εδώ σήμερα μαζί, δηλώνει ότι μας ενώνουν οι ίδιες αξίες και επιλογές. Δηλώνει και πόσο δυνατοί είμαστε στο πλαίσιο του ΕΛΚ που θα είναι και πάλι ο μεγάλος νικητής στις ευρωεκλογές», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Το 15ο συνέδριο, όπως είπε, «ανέδειξε πόσο πολύτιμη υπήρξε όλες αυτές τις δεκαετίες η συνεισφορά της ΝΔ» και έκανε έναν σύντομο απολογισμό της κυβέρνησής του σε σχέση με την Ε.Ε.

«Είμαστε μια υπεύθυνη και συνεπής δύναμη που είναι έτοιμη να συμβάλλει στις νέες ευρωπαϊκές προκλήσεις. Η Ελλάδα και η Ευρώπη μπορούμε να δουλέψουμε μαζί για να τις αντιμετωπίσουμε. Να δώσουμε απάντηση στον λαϊκισμό που είναι ένας από τους μεγάλους κινδύνους όλων των χωρών. Μπορεί να έχει ακροαριστερά ή ακροδεξιά πρόσημα, όμως κοινός τους στόχος είναι να κρύψουν την αλήθεια και να ανοίξουν τον δρόμο για αυταρχικές λύσεις και ηγεσίες. Ποτέ ξανά δεν θα επιτρέψουμε να συμβούν στην Ελλάδα αυτά τα οποία έγιναν την προηγούμενη δεκαετία. Η οικονομική κρίση κράτησε περισσότερο στην Ελλάδα γιατί ο λαϊκισμός την εμπόδισε να αναταχθεί».

Ζητούμενα της επόμενης μέρας για την Ευρώπη, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «είναι ο ρεαλισμός και η αλήθεια και συμπυκνώνονται σε τρεις όρους, ανταγωνιστική οικονομία, αυτοδύναμη άμυνα και αγροτική πολιτική με προοπτική και προσαρμοστικότητα». Επανέλαβε την ανάγκη έκδοσης ευρωομολόγου για έργα κοινού χαρακτήρα. «Και σε αυτούς που μας λένε ότι αυτά δεν γίνονται, τους απαντώ ότι αυτά έλεγαν και το 2020, όμως δημιουργήσαμε το Ταμείο Ανάκαμψης».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «καθοριστικές» τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. «Στον τόπο μας η αντιπολίτευση τις βλέπει ως έναν πολιορκητικό κλοιό για να κλονιστεί η ενότητα στο εσωτερικό και να παραμορφωθεί η εντολή που πήρε η κυβέρνηση πριν από λίγους μήνες. Έχουμε περιθώρια ως Ελλάδα και Ευρώπη για πειραματισμούς σε αυτή την συγκυρία; Δεν επιτρέπονται ούτε αποχή, ούτε αδράνεια, ούτε αδιαφορία, ούτε παθητικότητα».

Όλοι, είπε ο κ. Μητσοτάκης, «αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα σήμερα έχει καταφέρει να πετύχει μια μεταμόρφωση στην οικονομία της. Ήμασταν ουραγοί και είμαστε πρωταγωνιστές στην ανάπτυξη. Αυτή την πορεία κάποιοι θέλουν να ανακόψουν. Ο κ. Κασσελάκης έχει στην ψυχή του τον κ. Πολάκη γιατί δεν άλλαξε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ. Ποτίζει τον πολιτικό διάλογο με τοξικότητα, θεωρεί ηθικό του εκπρόσωπο τον καταδικασμένο με 13-0 Νίκο Παππά, δείχνει άγνοια για όσα γίνονται στη χώρα μας. Δεν γίνεται να ζητά επιστολική ψήφο στις εθνικές, όταν το κόμμα του την καταψήφισε και στις ευρωεκλογές. Από την άλλη, ο κ. Ανδρουλάκης έχει επιλέξει να βάψει το ΠΑΣΟΚ με τα χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπάρχουν και αυτοί που εμπορεύονται την πίστη και τον πατριωτισμό μετατρέποντας την πολιτική ζωή σε τηλεμάρκετινγκ. Δεν είπα ποτέ ότι η Ελλάδα έγινε παράδεισος, δεν έκρυψα ποτέ τα προβλήματα, η πορεία της χώρας όμως είναι διαρκούς προόδου και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να διεξαχθεί προεκλογική περίοδος γεμάτη ψέματα που δημιουργούν ανοσία στην ανοησία».

«Εργαλειοποίηση του πόνου»

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «δεν έχει θέση σήμερα η εργαλειοποίηση του πόνου, όπως συμβαίνει με το εθνικό τραύμα των Τεμπών, λες και κάποιοι είναι ιδιοκτήτες της ευαισθησίας. Έχουμε χρέος να γυρίσουμε την πλάτη στον διχασμό που η χώρα πλήρωσε ακριβά».

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις, είπε ότι «είναι επιλογή μας να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη σε όλες τις εκφάνσεις, δεν λογαριάζουμε το όποιο πρόσκαιρο κόστος. Υλοποιούμε με σχέδιο και επιμονή, πολλές φορές σε όλους μας αυτός ο πόλεμος μπορεί να μοιάζει άνισος, οι παθογένειες είναι ριζωμένες. Υπάρχουν απρόοπτα περιστατικά που μπορεί να θολώσουν την πρόοδο, όμως γίνονται μεγάλα βήματα προόδου, ενώ η αντιπολίτευση προσπαθεί να βάλει τρικλοποδιές. Ούτε επαναπαυόμαστε ούτε χαμηλώνουμε τον πήχη των προσδοκιών. Όπως στην πρώτη μας θητεία σταθήκαμε όρθιοι στις κρίσεις, παραμένουμε συνεπείς στο σύνθημά μας ‘’το είπαμε και το κάνουμε’’».

Για την ακρίβεια, σημείωσε ότι «πονάει, θα είμαστε όμως από πάνω από το πρόβλημα, κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, θα την κερδίσουμε τελικά και αυτήν την μάχη».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «είμαστε το μεγάλο λαϊκό κόμμα που αντιπροσωπεύει τις προσδοκίες όλων των Ελλήνων. Κάθε σκιά μπορεί να θολώσει αυτήν την πορεία της χώρας, μπορεί να ανοίξει μια κερκόπορτα σε νέες περιπέτειες. Για όσους λένε ότι κινδυνολογούμε, λέω, ναι, μιλώ για κινδύνους». Έκανε δε λόγο για «νάρκη που μπορεί να ανατινάξει όσα κατακτήσαμε από το 2019 έως τώρα. Δεν θα το επιτρέψουμε να συμβεί. Θα στείλουμε ηχηρό μήνυμα στις κάλπες. Και σε όσους εντός της ΝΔ μας ασκούν καλόπιστη κριτική, λέμε ότι καμία επιμέρους διαφωνία δεν νοείται ως μια συνολική απόρριψη».

Ψήφος στη ΝΔ στις ευρωεκλογές σημαίνει ‘’ναι’’ στη σιγουριά και την πρόοδο της πατρίδας. Σημαίνει ‘’ναι’’ σε μια καλύτερη Ευρώπη. Κάθε ψήφος στις ευρωεκλογές μου δίνει επιπλέον δύναμη για να διεκδικήσω περισσότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τη χρειάζομαι. Μας περιμένουν πολλά να κάνουμε. Στον κόσμο των μύθων που κάποιοι θέλουν να ζουν, ξαναλέω ότι μένουμε Ευρώπη και θέλουμε πρόεδρο την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και μένουμε Ελλάδα με ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρώτη γραμμή».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v