Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Μήνυμα σταθερότητας στις ευρωεκλογές

«Είναι μια κάλπη που εκ των πραγμάτων θα έχει πολιτικό αντίκτυπο. Όσο πιο ισχυρή είναι η ΝΔ, τόσο πιο σταθερή θα είναι η χώρα και τόσο πιο γρήγορα και τολμηρά θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές», είπε ο αρχηγός της ΝΔ.

Μητσοτάκης: Μήνυμα σταθερότητας στις ευρωεκλογές

«Στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ συναντιούνται άνθρωποι από διαφορετικές διαδρομές, εκπροσωπώντας διαφορετικούς επαγγελματικούς δρόμους και κάθε γωνιά της Ελλάδας, που μπορούν να συστεγάζονται κάτω από την ίδια πολιτική στέγη η οποία μπορεί να συνενώνει». Αυτό τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ. Ζήτησε από τους παρισταμένους να δώσουν ξεχωριστή σημασία «σε όσους συμμετέχουν και δεν είναι οι πιο γνωστοί. Να μελετήσετε και να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή με τα δικά σας κριτήρια».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε «σίγουρος ότι η νέα ευρωομάδα που θα προκύψει από τις εκλογές, θα μας εκπροσωπήσει επάξια σε μια Ευρωβουλή και σε μια Ευρώπη που θα αντιμετωπίσει στον επόμενο ευρωπαϊκό κύκλο πολλές και μεγάλες προκλήσεις. Η ΝΔ σε αυτές τις προκλήσεις πρέπει να είναι ισχυρή. Εμείς είμαστε το κόμμα της Ευρώπης και που σταθερά φέρνει την πατρίδα πιο κοντά στην Ευρώπη. Το να ακούγεται σε αυτή την Ευρώπη που αλλάζει, η ισχυρή φωνή της πατρίδας μας έχει μεγάλη σημασία. Μια ισχυρή ΝΔ σε μια Ευρώπη που αλλάζει».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ακολούθως: «Όλα αυτά τα χρόνια δώσαμε μάχες και μετατρέψαμε την Ελλάδα από ‘’μαύρο πρόβατο’’ της Ευρώπης σε μια χώρα που σήμερα μιλά με αξιοπιστία για τα ευρωπαϊκά ζητήματα. Η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων».

Αναφέρθηκε στην «επιτυχία» του Ταμείου Ανάκαμψης από το οποίο η Ελλάδα είναι «η μεγάλη κερδισμένη», ενώ εστίασε και στην «θωράκιση των εξωτερικών συνόρων της πατρίδας μας, όταν τον Μάρτιο του 2020 βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια απρόκλητη εισβολή. Αγωνιστήκαμε πολύ ώστε να αλλάξει όλη η προσέγγιση της Ευρώπης στο ζήτημα του μεταναστευτικού».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «μεγάλες προκλήσεις της Ευρώπης» το επόμενο διάστημα, όπως το νέο Ταμείο Ανάκαμψης, την κοινή χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής άμυνας, την πράσινη μετάβαση και το δημογραφικό.

Οι ευρωεκλογές, όπως είπε, «είναι μια κάλπη που εκ των πραγμάτων θα έχει πολιτικό αντίκτυπο. Όσο πιο ισχυρή είναι η ΝΔ, τόσο πιο σταθερή θα είναι η χώρα και τόσο πιο γρήγορα και τολμηρά θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές.

Επιμένω πολύ στην έννοια της σταθερότητας. Ακούω από κάποιους δυσαρεστημένους να λένε ‘’στείλτε μήνυμα’’, εγώ λέω ‘’στείλτε μήνυμα σταθερότητας στις ευρωεκλογές’’.

Απευθυνόμενος στα στελέχη του κόμματος, είπε ότι «δεν χρειάζεται να μιλάμε πολύ για αυτά που κάναμε την προηγούμενη πενταετία, αλλά περισσότερο γι’ αυτά που έχουμε κάνει εδώ και εννέα μήνες. Έχουμε υλοποιήσει το μισό μας προεκλογικό πρόγραμμα, έχουμε αυξήσει μισθούς και συντάξεις, δρομολογήσαμε μεταρρυθμίσεις, σπάσαμε το μονοπώλιο του κράτους στην ανώτατη εκπαίδευση, δρομολογούμε επενδύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης, κάναμε την θεσμική τομή της επιστολικής ψήφου. Σκεφτείτε, αν κάναμε αυτά σε 9 μήνες, πόσα θα κάνουμε σε τέσσερα χρόνια, εάν οι πολίτες στείλουν μήνυμα σταθερότητας. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει μία εμμονή, να πέσει ο Μητσοτάκης».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε όλους «να πάρουμε τις ευρωεκλογές πολύ στα σοβαρά. Να εξηγήσουμε στους δυσαρεστημένους να δουν την μεγάλη εικόνα, σε μια εποχή που τα πράγματα γίνονται ολοένα και πιο δύσκολα. Η Ελλάδα έχει καταφέρει να είναι ένας πόλος σταθερότητας. Να κινητοποιήσουμε και να συσπειρώσουμε τον κόσμο μας εξηγώντας του τη μεγάλη σημασία της ισχυρής ΝΔ. Μετά από ένα κύκλο πολλών εκλογών, αυτή είναι η τελευταία εθνική κάλπη πριν από τις εθνικές εκλογές του 2027. Εγώ θα είμαι στην πρώτη γραμμή θα γυρνάω όλη την Ελλάδα, όπως ξέρω καλά να κάνω».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v