Φρέντι Μπελέρης και Ελεονώρα Μελέτη στους υποψήφιους της ΝΔ

Σήμερα έγιναν γνωστά τα τελευταία δέκα ονόματα υποψηφίων. Το μήνυμα του Φρέντι Μπελέρη μετά τις ανακοινώσεις. Τι υποστηρίζουν πηγές της ΝΔ για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου.

Φρέντι Μπελέρης και Ελεονώρα Μελέτη στους υποψήφιους της ΝΔ

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρης, θα είναι τελικά υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, όπως ανακοινώθηκε (και καταχειροκροτήθηκε) στην σχετική εκδήλωση της κυβερνώσας παράταξης στο Ωδείο Αθηνών.

Πέρα από τα ήδη γνωστά ονόματα που είχαν ανακοινωθεί τις προηγούμενες μέρες, σήμερα έγιναν γνωστά τα τελευταία δέκα. Ανάμεσά τους, η Ελεονώρα Μελέτη, παρουσιάστρια – δημοσιογράφος, ο Γιώργος Δακής, πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο Ιωάννης Δεκόλης, κτηνοτρόφος, πρόεδρος της Ένωσης Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου, ο Ανδρέας Ζαμπούκας, δημοσιογράφος, ο Θεόφιλος Καραχάλιος, ιατρός, η Σεραφίνα Αβραμίδου, υπεύθυνη πρoγραμμάτων του Animal Action Greece, ο Γιάννης Βερζυγιαννίδης, Μηχανολόγος, πρόεδρος ΔΕΕΠ Ροδόπης.

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας σημειώνουν ότι «είναι ένα ψηφοδέλτιο εμπειρίας, αλλά και ανανέωσης».

«Οι 42 υποψήφιοι της ΝΔ προέρχονται από όλη τη χώρα, αλλά και την ομογένεια, από όλα τα επαγγέλματα αλλά και κάθε κοινωνική τάξη. Είναι ένα ψηφοδέλτιο βαθιά εθνικό αλλά και γνήσια ευρωπαϊκό. Είναι πρόσωπα τα οποία μπορούν στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο να διεκδικήσουν για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Με πολλές διακρίσεις και ένσημα ζωής η καθεμιά και ο καθένας. Είναι στελέχη που θα σταθούν απέναντι σε όσους δυσφημούν την ίδια τους τη χώρα μέσα στην ευρωβουλή.

Με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ στέλνει το μήνυμα «Σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη» και εγγυάται μια ισχυρή εκπροσώπηση στις Βρυξέλλες και τη σταθερότητα και τη συνέχεια στο εσωτερικό».

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ είναι οι ακόλουθοι:

 1. Σεραφίνα Αβραμίδου, υπεύθυνη πρoγραμμάτων του Animal Action Greece
 2. Μιχάλης Αγγελόπουλος, Δικηγόρος, Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου ΚΕΔΕ, πρώην Δήμαρχος Σάμου
 3. Βανέσα Αρχοντίδου, Επικοινωνιολόγος, Πρέσβειρα Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα
 4. Ελίζα Βόζεμπεργκ, Ευρωβουλευτής
 5. Πύρρος Δήμας, Ολυμπιονίκης, Αντιπρόεδρος Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών
 6. Νόνη Δούνια, πρώην Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, παρουσιάστρια
 7. Θανάσης Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Πλαστικός Χειρουργός
 8. Σπύρος Καρανικόλας, Δικηγόρος, Διδάκτωρ Ευρωπαϊκού Δικαίου
 9. Δημήτρης Κατσαούνης, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Απόδημος από Καναδά
 10. Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ευρωβουλευτής
 11. Βασίλης Κοντοζαμάνης, Σύμβουλος Πρωθυπουργού για θέματα Υγείας, πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας
 12. Όλγα Κουρή-Καλλέργη, Μαιευτήρας - Γυναικολόγος
 13. Μαρία-Ωραιοζήλη Κουτσουπιά, Δικηγόρος Βρυξελλών και Αθηνών
 14. Πίστη Κρυσταλλίδου, Γραμματέας Εθελοντισμού Νέας Δημοκρατίας, Δημόσια Υπάλληλος, Αττικό Νοσοκομείο
 15. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Ευρωβουλευτής
 16. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Ευρωβουλευτής, τ. Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας
 17. Γιώργος Μπλιούμης, Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΑ, Πτέραρχος εα
 18. Νίκος Ναούμης, Πολιτικός Επιστήμων, Συγγραφέας
 19. Ορέστης Ομράν, Διεθνής Δικηγόρος, Απόδημος από Βρυξέλλες
 20. Βούλα Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλονίκης (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας), Ολυμπιονίκης
 21. Βασίλειος Σακελλάρης, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΟΝΝΕΔ, Στέλεχος Επιχειρήσεων, Απόδημος από Ηνωμένο Βασίλειο
 22. Σωτήρης Σέρμπος, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης
 23. Μαρία Σπυράκη, Ευρωβουλευτής
 24. Λυδία-Αντωνία Τρακατέλλη, Διδάκτωρ Αρχαιολογίας
 25. Δημήτρης Τσιόδρας, Διευθυντής Γραφείου Τύπου Πρωθυπουργού
 26. Άρθουρ Τσουχαντάρης, Επιχειρηματίας, Απόδημος από Αυστραλία, Πρόεδρος ΝΟΔΕ Αυστραλίας
 27. Βίκυ Φλέσσα, Δημοσιογράφος, Κλασική Φιλόλογος
 28. Νιόβη Χριστοπούλου, Ομογενής Νέας Υόρκης, Δικηγόρος Αθηνών και Νέας Υόρκης
 29. Εύη Χριστοφιλοπούλου, Καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών, πρώην Βουλευτής Αττικής, πρώην Υφυπουργός Παιδείας, πρώην Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
 30. Νίκος Στέφος, Δημοσιογράφος – συγγραφέας,
 31. Νουρτζάν Σούλογλου – Ιατρός - Επιμελήτρια Β’ Γενικής Ιατρικής στο Περιφερειακό Ιατρείο της Αμβροσίας Ροδόπης
 32. Γιώργος Αυτιάς, δημοσιογράφος
 33. Γιώργος Μουρούτης, εκδότης - δημοσιογράφος
 34. Γιάννης Βερζυγιαννίδης, Μηχανολόγος, πρόεδρος ΔΕΕΠ Ροδόπης
 35. Γιώργος Δακής, πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας
 36. Ιωάννης Δεκόλης, κτηνοτρόφος, πρόεδρος της Ένωσης Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου
 37. Ανδρέας Ζαμπούκας, δημοσιογράφος
 38. Θεόφιλος Καραχάλιος, ιατρός
 39. Ελεονώρα Μελέτη, παρουσιάστρια - δημοσιογράφος
 40. Μπελέρης Διονύσιος - Φρέντης, εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρας
 41. Άντρη Παράσχου, Ελληνοκύπρια δικηγόρος
 42. Άννα Μαρία Ρογδάκη, πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Πάτρας

Φρέντι Μπελέρης: Η μάχη που δίνω δεν είναι προσωπική

Σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μου προσέφερε τη δυνατότητα να διεκδικήσω την ψήφου του ελληνικού λαού στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024, σημειώνει σε δήλωσή του ο Φρέντι Μπελέρης.

«Τον ευχαριστώ για αυτό αλλά πρωτίστως τον ευχαριστώ για την αμέριστη στήριξη που μου προσέφερε όλους αυτούς τους μήνες που βρίσκομαι φυλακισμένος. Η μάχη που δίνω δεν είναι προσωπική. Είναι μάχη για το κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία, οι κανόνες των οποίων πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους. Είναι μάχη για τις αξίες που πρεσβεύει η Δύση και η Ευρώπη και οι οποίες πρέπει να γίνονται σεβαστές από όσους θέλουν να ενταχθούν στη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια. Είναι μάχη για το πιο ταλαιπωρημένο και αδικημένο κομμάτι του ελληνισμού, την Ελληνική μειονότητα της Αλβανίας. Τα αδέρφια μου που μετά από δεκαετίες καταπίεσης θέλουν και δικαιούνται να ζουν ελεύθερα και ειρηνικά, χωρίς φόβο, σε έναν τόπο που σέβεται τα δικαιώματα, την τιμή και τις περιουσίες τους.

Καλώ κάθε Ελληνίδα και Έλληνα να στηρίξει το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, να στηρίξει τον Πρωθυπουργό που χτίζει με αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα μια ισχυρή και περήφανη Ελλάδα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Μητσοτάκης: Μήνυμα σταθερότητας στις ευρωεκλογές - Κάλπη με πολιτικό αντίκτυπο

 «Στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ συναντιούνται άνθρωποι από διαφορετικές διαδρομές, εκπροσωπώντας διαφορετικούς επαγγελματικούς δρόμους και κάθε γωνιά της Ελλάδας, που μπορούν να συστεγάζονται κάτω από την ίδια πολιτική στέγη η οποία μπορεί να συνενώνει». Αυτό τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ. Ζήτησε από τους παρισταμένους να δώσουν ξεχωριστή σημασία «σε όσους συμμετέχουν και δεν είναι οι πιο γνωστοί. Να μελετήσετε και να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή με τα δικά σας κριτήρια».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε «σίγουρος ότι η νέα ευρωομάδα που θα προκύψει από τις εκλογές, θα μας εκπροσωπήσει επάξια σε μια Ευρωβουλή και σε μια Ευρώπη που θα αντιμετωπίσει στον επόμενο ευρωπαϊκό κύκλο πολλές και μεγάλες προκλήσεις. Η ΝΔ σε αυτές τις προκλήσεις πρέπει να είναι ισχυρή. Εμείς είμαστε το κόμμα της Ευρώπης και που σταθερά φέρνει την πατρίδα πιο κοντά στην Ευρώπη. Το να ακούγεται σε αυτή την Ευρώπη που αλλάζει, η ισχυρή φωνή της πατρίδας μας έχει μεγάλη σημασία. Μια ισχυρή ΝΔ σε μια Ευρώπη που αλλάζει».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ακολούθως: «Όλα αυτά τα χρόνια δώσαμε μάχες και μετατρέψαμε την Ελλάδα από ‘’μαύρο πρόβατο’’ της Ευρώπης σε μια χώρα που σήμερα μιλά με αξιοπιστία για τα ευρωπαϊκά ζητήματα. Η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων».

Αναφέρθηκε στην «επιτυχία» του Ταμείου Ανάκαμψης από το οποίο η Ελλάδα είναι «η μεγάλη κερδισμένη», ενώ εστίασε και στην «θωράκιση των εξωτερικών συνόρων της πατρίδας μας, όταν τον Μάρτιο του 2020 βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια απρόκλητη εισβολή. Αγωνιστήκαμε πολύ ώστε να αλλάξει όλη η προσέγγιση της Ευρώπης στο ζήτημα του μεταναστευτικού».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «μεγάλες προκλήσεις της Ευρώπης» το επόμενο διάστημα, όπως το νέο Ταμείο Ανάκαμψης, την κοινή χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής άμυνας, την πράσινη μετάβαση και το δημογραφικό.

Οι ευρωεκλογές, όπως είπε, «είναι μια κάλπη που εκ των πραγμάτων θα έχει πολιτικό αντίκτυπο. Όσο πιο ισχυρή είναι η ΝΔ, τόσο πιο σταθερή θα είναι η χώρα και τόσο πιο γρήγορα και τολμηρά θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές.

Επιμένω πολύ στην έννοια της σταθερότητας. Ακούω από κάποιους δυσαρεστημένους να λένε ‘’στείλτε μήνυμα’’, εγώ λέω ‘’στείλτε μήνυμα σταθερότητας στις ευρωεκλογές’’.

Απευθυνόμενος στα στελέχη του κόμματος, είπε ότι «δεν χρειάζεται να μιλάμε πολύ για αυτά που κάναμε την προηγούμενη πενταετία, αλλά περισσότερο γι’ αυτά που έχουμε κάνει εδώ και εννέα μήνες. Έχουμε υλοποιήσει το μισό μας προεκλογικό πρόγραμμα, έχουμε αυξήσει μισθούς και συντάξεις, δρομολογήσαμε μεταρρυθμίσεις, σπάσαμε το μονοπώλιο του κράτους στην ανώτατη εκπαίδευση, δρομολογούμε επενδύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης, κάναμε την θεσμική τομή της επιστολικής ψήφου. Σκεφτείτε, αν κάναμε αυτά σε 9 μήνες, πόσα θα κάνουμε σε τέσσερα χρόνια, εάν οι πολίτες στείλουν μήνυμα σταθερότητας. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει μία εμμονή, να πέσει ο Μητσοτάκης».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε όλους «να πάρουμε τις ευρωεκλογές πολύ στα σοβαρά. Να εξηγήσουμε στους δυσαρεστημένους να δουν την μεγάλη εικόνα, σε μια εποχή που τα πράγματα γίνονται ολοένα και πιο δύσκολα. Η Ελλάδα έχει καταφέρει να είναι ένας πόλος σταθερότητας. Να κινητοποιήσουμε και να συσπειρώσουμε τον κόσμο μας εξηγώντας του τη μεγάλη σημασία της ισχυρής ΝΔ. Μετά από ένα κύκλο πολλών εκλογών, αυτή είναι η τελευταία εθνική κάλπη πριν από τις εθνικές εκλογές του 2027. Εγώ θα είμαι στην πρώτη γραμμή θα γυρνάω όλη την Ελλάδα, όπως ξέρω καλά να κάνω».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v