Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Προκαλεί εντύπωση η στάση της Αγκυρας για τα θαλάσσια πάρκα

Η Ελλάδα θα προχωρήσει στη δημιουργία τους, τόνισε ο πρωθυπουργός. «Η βελτίωση των σχέσεών μας δεν οδηγεί αυτόματα στο ότι έχουν αλλάξει οι θέσεις της Αγκυρας για το Αιγαίο». Ταξιδεύει Τουρκία 13 Μαΐου. Το σχόλιο για τον Φρ. Μπελέρη.

Μητσοτάκης: Προκαλεί εντύπωση η στάση της Αγκυρας για τα θαλάσσια πάρκα

Ικανοποίηση για τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής, σε ό,τι αφορά τόσο τη Μέση Ανατολή όσο και την Κύπρο εξέφρασε ο πρωθυπουργός μετά τη συνεδρίαση.

Σχετικά με τις ευρωτουρκικές σχέσεις αναφέρεται μεν η διαδικασία βελτίωσής τους, αλλά και το πώς μπορεί να αναστραφεί η πορεία αν η Αγκυρα κινηθεί προς λάθος κατεύθυνση.

Σε ό,τι αφορά τις τελευταίες δηλώσεις από την Αγκυρα για τα θαλάσσια πάρκα, και αν αυτό επηρεάζει την επίσκεψη του ιδίου  στην Αγκυρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η Ελλάδα ασκεί κυριαρχία στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκαιο. «Μου προκαλεί εντύπωση η αντίδραση για μια πρωτοβουλία που έχει περιβαλλοντικό χαρακτήρα. Η Ελλάδα θα προχωρήσει στη δημιουργία των πάρκων».

«Η βελτίωση των σχέσεών μας δεν οδηγεί αυτόματα στο ότι έχουν αλλάξει οι θέσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο», πρόσθεσε. «Αυτό δεν μας απαγορεύει να συζητούμε και να επενδύουμε στη θετική ατζέντα».

Σημείωσε επίσης ότι υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση στα νησιά από τις επισκέψεις Τούρκων χωρίς βίζα και ότι αυτό είναι απτό αποτέλεσμα της βελτίωσης των σχέσεων των δυο χωρών.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι θα μεταβεί στην Τουρκία στις 13 Μαΐου.

Ο πρωθυπουργός μίλησε ακόμη για μια αντίφαση μεταξύ της πραγματικής κατάστασης της οικονομίας και της αντίληψης που έχουν οι πολίτες γι’ αυτήν. Αναφέρθηκε στην ακρίβεια και σημείωσε ότι τα στοιχεία για τον πληθωρισμό τον τελευταίο μήνα δείχνουν ενθαρρυντικά. «Θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε το διαθέσιμο εισόδημα», τόνισε.

Απαντώντας στην κριτική για την ένταξη του Φρέντι Μπελέρη στα ευρωψηφοδέλτια, δήλωσε ότι έχει αυταπόδεικτα βαρύ συμβολισμό. «Οσοι ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα της εθνικής μειονότητας στην Αλβανία το αντιλαμβάνονται», δήλωσε. Συμπλήρωσε, βέβαια, ότι δεν θέλει να αναφερθεί «συγκεκριμένα σε έναν υποψήφιο, καθώς υπάρχουν συνολικά 42».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v